Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BASIN BÜLTENİ 
ÇOCUK MECLİSİ 19. DÖNEM KAYITLARI 
7 EKİM’de BAŞLIYOR


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan ve yeni bir döneme daha girecek olan Çocuk Meclisi’nin19.dönem seçim başvuruları 7 Ekim tarihinde başlıyor. Başvurular, 17 Kasım’a kadar devam edecek ve çocuklar meclis asil üyeliğine seçilmek için tatlı bir rekabet yaşayacaklar.

9-14 yaş arası ( Kasım 2004 - Kasım 1999 tarihleri arasında doğanlar) çocukların başvuru yapabileceği Çocuk Meclisi, Ankara’nın farklı bölgelerinden ve okullarından katılacak yeni üyeler kararlarda biz de varız demeye devam edecekler. Çocukların çocukları seçeceği 150 Asil üye; meclisi bugünlere ulaştıran geçmiş dönem üyelerinden uzanan bayrağı daha da ileriye taşımaya, Ankara Çocuklarının Sesi olmaya devam edecek.

Seçimler bu yıl da Başta Çocuk Meclisi olmak üzere, farklı bölgelerden gelecek başvuruları kolaylaştırmak ve yaygınlaştırmak amacıyla; Büyükşehir Belediyesi’ne ait toplam dokuz ayrı noktada gerçekleştirilecek (Eryaman Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü, Altındağ Çocuk Kulübü, Batıpark Çocuk Kulübü, Keçiören Çocuk Kulübü, Mamak Çocuk Kulübü, Sincan Çocuk Kulübü, Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü ve Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü). Çocukların, okul müdürlüğü ve velilerinin onayının olduğu fotograflı başvuru formlarını bu merkezlere teslim etmeleri gerekiyor.

Çocuklar üyelik seçimlerine, başvuru yaptıkları merkezde katılacak, seçme seçilme heyecanını yaşayacaklar. Meclis asil üyeliğine seçilmek isteyenler kadar, meclis üyelerini belirlemek amacıyla oy kullanmak isteyenlerin de başvuru formu doldurmaları gerektiğini belirten Meclis İdaresi, ilk ve orta okullara resmi duyuruların yapıldığını, çocukların başvuru formlarına 7 Ekim tarihinden itibaren hem seçim merkezlerinden, hem okullarından, hem de Çocuk Meclisi WEB Sitesi’nden (http://cocukmeclisi.ankara.bel.tr / bilgi: 431 55 26) ulaşabileceklerini vurguladılar.

19. dönem üyelik Seçimlerinin 23 Kasım’da yapılması planlanan Çocuk Meclisi, Sıhhıye’deki müstakil binasında yeni dönem hazırlıklarına devam ediyor.

BAŞVURU FORMU


ÇOCUK MECLİSİ