Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

BÜLTEN
29.11.2013

ÇOCUK MECLİSİNDE BİR YENİ HEYECAN DAHA


Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 19. Dönem Başkanlık Divanı Seçimleri 01 Aralık Pazar Günü yapılacak.

23 Kasım’da gerçekleştirilen seçimlerde asil üyeliği kazanan ve duyuruları Cuma günü yapılan 150 çocuğun velileriyle katılacakları saat 12.00’dki bilgilendirme ve tanıtım toplantısının ardından başkanlık için adaylığını açıklayanlar, meclis üyelerinin oylarını kazanmak ve altı kişilik başkanlık divanına seçilmek için heyecanlı bir yarış daha yaşayacaklar.

19.Dönem Çocuk Meclisi’nin, başkanlık divanı seçimi için biraraya geleceği ilk genel kurul toplantısını 18.Dönem Başkanı Umut BAYRAKTAR yönetecek ve üç yıldan beri başarıyla yürütmekte olduğu başkanlık görevini yeni başkana devredecek.

Çocuklar, Başkanlık Divanı seçimleri kadar, kendilerine dağıtılan formlara, görev almak istedikleri komisyon tercihlerini yapacaklar. Çoğunluğun oylarıyla göreve gelecek olan başkanlık divanı ve asil üyeler, Aralık Ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Mazbata Töreninin ardından resmen göreve başlamış olacaklar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK tarafından 1995 yılında kurulan, çocukların kararlara katılım hakkının en önemli temsilcisi, Türkiye’nin ilk ve öncü Çocuk Meclisi, bugüne dek sürdürmekte olduğu çalışmalarla diğer illere ve kurumlara da örnek olmaya devam ediyor.

ÇOCUK MECLİSİ