Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg


 
BÜLTEN

23.10.2013

ÇOCUK MECLİSİ 19. DÖNEM KAYITLARI HIZLA DEVAM EDIYOR 
 

  Geçen dönemde 2541 çocuğun adaylık başvurusu yaptığı Çocuk Meclisi’ne bu yıl da ilgi büyük.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 19. Dönem kayıtları hızla devam ediyor. 17 KASIM tarihine kadar devam edecek olan kayıtlara Kasım 1999 - Kasım 2004 doğumlu 9-14 yaş arasındaki çocuklar başvuru yapıyorlar.  

Dokuz ayrı noktaya başvuru yapacaklar arasından, çocukların oylarıyla seçilecek olan yeni 150 asil üye, “karalarda biz de varız” demeye hazırlanıyorlar.

Çok daha fazla çocuğa katılım imkanı sağlamak amacıyla, Çocuk Meclisi’nin yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi’ne ait diğer sekiz merkezde halen, ilk ve orta öğretim kurumlarından olduğu kadar, bireysel başvuruların da alınmasına devam ediliyor.  Çocuklar, başvuru formunu Çocuk Meclisi’nden, okul idaresinden, kendilerine en yakın seçim merkezlerinden ya da http: //cocukmeclisi.ankara.bel.tr adresinden elde edebilirler. 

23 KASIM Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan üyelik seçimlerinde seçme seçilme heyecanının ardından en çok oy alan 150 asil üye, gün boyu devam edecek oy kullanma işlemlerinin ardından,  yeni dönem çalışmalarına başlayacak.

 Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 1. Açılış Genel Kurul Toplantısı ve Mazbata Töreni’nin ardından çocuklar komisyonlarda yürütecekleri çalışmalarla, kendileri için önemli olan her konuda özgürce kararlar alacak; tavsiye kararlarını yetkililere ulaştıracaklar. Çocuk haklarının, kararlara katılım hakkının uygulayıcıları olarak Çocuk Meclisi üyeleri, uyumlu çalışmaları ve aldıkları kararlarla büyüklere örnek olmaya devam ediyorlar.

            Belediye Başkanı Melih GÖKÇEK’in çocuklara armağanı olan Sıhhıye’deki yeni ve müstakil binasında çalışmalarını sürdüren, Türkiye’nin ve belki de dünyanın ilk çocuk meclisi, her yıl daha da artan bir ilgiyle, 19 yıldır “Ankara Çocuklarının Sesi : Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi” diyorlar.

BAŞVURU FORMU


İLETİŞİM

Tel                         : 0312 431 55 26 - 0312 435 98 09

Faks                      : 0312 433 89 54

E-mail                   :  [email protected]       [email protected]

Web Sayfası        :  http: //cocukmeclisi.ankara.bel.tr