Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi_banner_1.jpg

 BÜLTEN
23.12.2013

ANKARA ÇOCUKLARININ SESİ

Çocuk Meclisi 19. Dönem Üyeleri, mazbatalarını alarak görevlerine resmen başladılar

Ankara Büyükşehir Belediyesi 19. Dönem Çocuk Meclisi yeni dönem açılış, mazbata töreni ve II. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 21 Aralık Cumartesi Günü Saat 13.30’da başladı.

Törende, Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Melih GÖKÇEK’in yoğun programı nedeniyle katılamaması sebebiyle eşi Sayın Nevin GÖKÇEK, çocukları yalnız bırakmadı. Açılışta, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali GÖKŞİN; LÖSEV Vakfı Başkanı Dr. Üstün EZER ve LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya ÜNVER de hazır bulundular.  Açılışa katılamayan ancak tebrik mesajlarını ileten isimlerin okunduğu törenin sunumunu 19. Dönem Başkanlığına seçilen Mustafa Şahin GÜL gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Çocuk Meclisi’nin kısa tanıtım filmi yeraldı ve konuşmalara geçildi.

Açılış konuşmasında çocuklara seslenen Nevin GÖKÇEK, yeni dönemde tüm üyelere başarı dileklerini sundu ve Başkanlık Divanı üyelerinin mazbatalarını bizzat kendisi takdim etti. Çocuklar, Nevin GÖKÇEK’in elinden mazbatalarını alırken heyecanlarını gizleyemediler ve birlikte anı fotoğrafları çektirmek için kendisini bırakmak istemediler.

Daha sonra kürsüye davet edilerek söz alan LÖSEV Vakfı Başkanı Dr. Üstün EZER kendi deneyimlerinden de örnekler vererek çocuklara, ilerideki yaşantılarında bu yaşlarındaki ideallerinden, hayallerinden vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali GÖKŞİN, kendine ait binasında çalışmalarını sürdüren tek Çocuk Meclisi olduğu vurgusunu yaparak, Ankara çocuklarını temsilen başladıkları yeni görevlerinde tüm üyelere başarı dileklerini sundu.

19. Dönem Başkanı Mustafa Şahin GÜL, “seçimlerde beni bu göreve layık gören tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyor; bugüne dek çocuklara büyük değer vermiş olan, onları sevgiyle, şefkatle kucaklayan Belediye Başkanımız Sayın Melih GÖKÇEK’e, şehrimize ve biz çocuklara sağladığı tüm imkanlar için, Ankara çocukları adına bir kez daha teşekkür ediyorum” diyen GÜL, sözlerine “yapacağımız çalışmalarda, tüm geçmiş deneyimler de bize yol gösterecek ve katkı sağlayacaktır” diyerek devam etti ve üç dönem üst üste Başkan seçilen Umut Bayraktar’ı, konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet etti.

Umut Bayraktar “Sayın Başbakanımızın da dediği gibi, ben de Meclis çatısı altında adeta bir çıraklık, kalfalık ve ustalık dönemi geçirdim ve sanırım görevimi zamanında bırakmış oluyorum. Meclis’te gerçekleştirdiğimiz tüm geziler, ziyaretler, katıldığımız seminerler, tanıdığım tüm kültürlü insanlar, kişiliğimin gelişmesine çok büyük katkı sağladı. Ayrıca çoğu çocuğun yaşayamayacağı farklı anları yaşamak ta beni çok mutlu etti. Çocuklara bu fırsatı sağlayan Belediye Başkanımız Sn. Melih Gökçek'e; idarecilerimize, öğretmenlerimize ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 19. Dönemde Başkanlık koltuğunu, Mustafa gibi özel ve değerli bir arkadaşıma devretmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum ve yeni görevinde kendisine başarılar diliyorum” diyerek tamamladığı konuşmasıyla büyük alkış alırken, yeni dönem başkanı Mustafa Şahin Gül’ün sunduğu çiçeklerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Açılış Önergelerini, Mithat Enç Görme Engelliler İ.Ö.O öğrencisi Basın Yayın Komısyonu Üyesi Gökçe Nil Şahin; Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Türkan Simay SANDAVAÇ ve Yardımlaşma Komisyonu üyesi Ayşegül AYDEMİR’in okuduğu 2. Genel Kurul Toplantısı oylamalarının ardından, mazbataların dağıtımına geçildi.  Çocuklar mazbatalarını Belediye Başkan Vekili Ali GÖKŞİN ve LÖSEV Vakfı Başkanı Dr. Üstün EZEL’in elinden aldılar.

Çocuklar daha sonra meclis binası önünde hep birlikte anı fotoğraf çektirdiler.

ÇOCUK MECLİSİ