Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

ÇOCUK MECLİSİ
KAMU DENETÇİLİĞİ KURUMUNU ZİYARET ETTİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 25. Dönem üyeleri, T.C. Kamu Denetçiliği Kurumu’nu ziyaret etti.

Kurulduğu günden bu yana KDK’ya ziyaretlerini sürdüren Çocuk Meclisi’ni misafir eden Kamu Denetçisi Sadettin KALKAN ve Çocuk Haklarından Sorumlu Uzmanlarla bir araya gelen Çocuk Meclisi üyeleri, Yeni Dönem Kararları ile birlikte, kdkçocuk‘a iletilmek üzere, komisyonlarda hazırladıkları konu başlıklarının yer aldığı bir de dosya sundular.

Toplantı açılış konuşmasını 25. Dönem Başkanı Çağın ALADAĞ’ın yaptığı buluşmada Meclis üyelerinin sorularını tek tek yanıtlayan KALKAN; gündeme getirdikleri konular için çocuklara teşekkürlerini sundu ve yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi.  Başkan ALADAĞ; konuşmasına “Kurtuluş Savaşı'mızın temellerinin atılmasında,  Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasında, bu büyük mücadelenin kalbi olmuş Ankara'mıza gelişinin 100. yıldönümünde, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anmak isterim” diyerek başlarken,  komisyon ve başkanlık divanı üyeleri, Ombudsmanlık sisteminin işleyişi, tarihçesi, KDK Çocuk sayfasına yapılan başvuru konuları, çözülmüş örnekler, ve önemli gördükleri pek çok konuda değerli bilgiler edindiler, merak ettikleri sorulara yanıt aradılar. 

Meclis üyeleri, toplantının ardından kendileri için ayrılan yemekte de görüşmelerine devam ettiler.  Meclis üyeleri, tüm çocukları, kurumun çocuk internet sayfası kdkcocuk.gov.tr’yiinceleyerek, çözüm gerektiren konularla ilgili bilgilenmelerinin önemini vurguladılar.  Çocukların doğrudan başvuru yapabilmelerine imkan tanınmasından dolayı teşekkürlerini yinelediler. 

Çocuklar, kendilerini önemseyerek, görüşlerine ve aldıkları kararlara saygı gösterdikleri için Kamu Denetçisi Sadettin KALKAN’a teşekkür ederken, Başdenetçi Şeref MALKOÇ ‘a ve Çocuk Ombudsmanı Calile Özlem TUNÇAK’a da selam ve saygılarını ilettiler.

Çocuk Meclisi, çocukları da ilgilendiren konularda kararlara katılım hakkının 25 yıllık temsilcileri olarak, yine çocuklar için çalışmalar yapan kurumları ziyaret ederek bilgi edinmeye, “çocukların sesi “ olarak almış oldukları kararları “çocuk görüşü “ olarak ilgili makamlara sunmaya devam ediyor

ÇOCUK MECLİSİ