Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 25. Dönem üyeleri çalışmalarını her alanda sürdürmeye devam ediyor

Genel Kurul ve Komisyon toplantılarının yanı sıra zamanlarını verimli kullanmaya yönelik olarak hazırlanan, çevrimiçi Spor ve Elişi atölyeleriyle de her ana aktif ve çalışkan bir Meclis olmayı sürdürüyorlar.

“Kasım 2003’te 69. Uluslararası PEN Dünya Kongresi’ne sunulan önerinin kabul görmesiyle” başlayan 14 Şubat Dünya Öykü Günü dolayısıyla bir Yarışma planlayan Meclis Üyeleri, Mart Ayı Genel Kurul Toplantısı’nda, dereceye girenleri de belirlediler.

Başkan Yardımcısı Nur İNAN’ın yürüttüğü Genel Kurul Toplantısında önergelerin okunarak oylanmasının ardından, önce yarışma için öykülerini gönderen çocukların isimleri okundu.Yarışma için öykülerini gönderen Arya Sağlam, Asel Cemrem Güner, Esin Yağmur Karakurt; Elif İlke Demir, Nur İnan, Ömer Tuğrul Yıldız, Su Naz Görgel, Yiğit Alp Demirci, Yağmur Kamacı ve Yağmur Hayta’ya teşekkür eden Nur İnan, Çevre Sağlık Komisyonu Üyesi Asel Cemrem GÜNER ve Kültür Sanat Komisyonu Üyesi Yağmur HAYTA’nın; Mansiyon’a layık görüldüğünü açıkladı.

Üçüncülük Ödülü’nü Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Yağmur KAMACI ile Çevre Sağlık Komisyonu Üyesi Yiğit Alp DEMİRCİ’nin paylaştığıyarışmada, İkinciliği Başkan Yardımcısı Nur İNAN, Birinciliği ise Divan Katip Üyesi Su Naz GÖRGEL kazandılar.

Çocuklara, yazma heveslerinin devam etmesi, edebiyat sevgisi ve kitap okuma alışkanlıklarının teşvik edilmesi amacıyla küçük birer anı armağanı ve Sertifikaları verildi.

Meclis Üyeleri, pandemi dönemi süresince, kendilerinin aktif biçimde görevlerini sürdürmelerine, “kararlarda biz de varız” demelerine imkan sağlayan rehberlerine, Meclis İdaresi’ne teşekkürlerini sundular ve bir an önce sağlıklı günlerde, eski düzenlerine kavuşmak için sabırsızlandıklarını da sözlerine eklediler.

ÖYKÜLER

 BİR ÖYKÜ YARIŞMASI-ÖMER TUĞRUL YILDIZ

ÇET'İN KISA ÖYKÜSÜ- YAĞMUR KAMACI

EMPATİ.- ASEL CEMREM GÜNER

EN MUTLU GÜN-ESİN YAĞMUR KARABULUT

MAVİ.- SUNAZ GÖRGEL

ÖYKÜM- ELİF İLKE DEMİR

RÜYANIN ÖĞRETTİKLERİ-YAĞMUR HAYATA

SARMAN- YİĞİT ALP DEMİRCİ

ŞAŞA- NUR İNAN

YUMUŞAK KALPLİ KİRPİ-ARYA SAĞLAM