cocuk_meclisi.jpg

ÇOCUKLAR DEĞİŞTİREBİLİR

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla 24. sü düzenlenen Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali kapsamında Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gösterilen “Rocca Dünyayı Değiştiriyor” filmini izleyen Çocuk Meclisi üyeleri, harika bir gün geçirdiler.

“Bütün Çocuklar Bizim Derneği bünyesindeki Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları” nın katkılarıyla festival programına alınan, dublajı yapılan filmi izleyen çocuklar, Rocca karekterinin, olaylara yaklaşımından, insanları ayırdetmeksizin sevmesinden, umutsuzluk ve korku yerine umudun ve cesaretin, değiştirme gücünün, hayatın getirdiği yaraları sarmak için içimizdeki gücü keşfetmenin önemini vurgulayan filmi çok beğendiklerini dile getirdiler, etkinliğe ve festivale katkı sağlayan tüm kurumlara, Büyükşehir Belediyesi’ne ve Kent Konseyi’ne teşekkürlerini sundular. Cüneyt Cebenoyan Çocuk ve Sinema Buluşmaları  kurucusu Ayşe Cebenoyanl’la tanışma imkanı da elde eden çocuklar, pandemi sürecinde uzun bir aradan sonra ilk kez biraraya gelme fırsatı yakalamaktan duydukları mutluluğu da dile getirirken, yeni dönem seçimlerini de dört gözle beklediklerini  sözlerine eklediler.