Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 25. Dönem üyeleri, LÖSEV İncileri eğitim seminerine katıldılar

Online programlarını sürdürmeye devam eden Çocuk Meclisi, 30 üyenin katılımıyla, “topluma duyarlı gönüllüler kazandırmak ve özellikle geleceğimiz olan çocukları sağlıklı beslenme, hareketli yaşam, hastalıklardan korunma yolları hakkında bilinçlendirme hedefi ile oluşturulan” .Lösev İncileri gönüllü gurubunun yürüttüğü çalışmalardan, “Sağlıklı Yaşam” konulu seminere uzaktan bağlantı gerçekleştirdiler

Eğitmen Selin ÇAKICI’nın verdiği seminer öncesi kısa bir giriş konuşması yapan Çocuk Meclisi 25. Dönem Başkan Yardımcısı Nur İNAN; “ bugün, uzun yıllardır işbirliği içerisinde olduğumuz Lösemili Çocuklar Sağlık Ve Eğitim Vakfı gönüllüleriyle buluştuğumuz için çok mutluyum. Lösev ‘in kurucusu ve çocuk hakları ödülü'ne de layık görülmüş, başarılarıyla tüm dünyaya örnek olmuş, çocuk doktoru Sayın Üstün Ezer’e de hepimiz adına sevgi ve saygılarımızı göndermek isterim. Bu zorlu pandemi sürecinde de çocukların sağlığı, mutluluğu için fedakarca çalışan tüm Lösev ailesine, doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, tedavileri devam eden kardeşlerimize, ailelerine de sevgi ve saygılarımızı iletiyorum; onların her başarı hikayesinin bizlere de güç ve umut verdiğini söylemek isterim.
Meclisimizin genel kurul salonunda yapmaya alışkın olduğumuz eğitim seminerini bu kez, uzaktan ama aslında yan yana gerçekleştireceğiz. Burada, 19. dönem Çocuk Meclisi Başkanımız Mustafa Şahin’i de burada anmamız gerekir, çünkü kendisi lösemiyi yenen bir çocuk olarak, seçimleri kazanarak meclis başkanımız olmuştu..
Ankara Büyükşehir Belediyesi ‘nin, çocukların sesi olma hedefi ile kurulmuş olan çocuk meclisinin üyeleri olarak, bizleri de ilgilendiren her konuda büyüklerin alacağı kararlara katkı sağlamak, çocuk görüşünün önemsenmesinde farkındalık yaratmak için çalışıyoruz ve umarım bu zorlu günleri hep birlikte atlatır; yüzyüze, yanyana, elele daha güzel günlere ulaşırız. “ dedi.

Selin ÇAKICI; sunumların da yer aldığı seminerde LÖSEV çalışmaları hakkında bilgiler verirken, hem sağlıklı yaşam, doğru beslenme, lösemi ve tedavi süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu; hem de Meclis üyelerinin sorularını yanıtladı.

Katip Üye Su Naz GÖRGEL’in “ maske tasarımlarımızı bu kez lösemili kardeşlerimiz için de yapabilir miyiz” sorusu üzerine toplantı sonunda, Çocuk Meclisi üyelerinin yapacakları maske tasarımı çalışmalarını 2-8 Kasım tarihlerindeki “Lösemili Çocuklar Haftası” na yetiştirererk, Lösev’e göndermeleri kararlaştırıldı.

Meclis Üyeleri, Çocuk Meclisi’ni çok özlediklerini, bu gibi seminer ve toplantılarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

ÇOCUK MECLİSİ