Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

ÇOCUK MECLİSİ’NDE ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 25. Dönemi’nin ilk genel kurul toplantısı yapıldı

Komisyonlardan tüm üyelerin bir araya geldiği ve Komisyon Tekliflerinin görüşüldüğü Genel Kurul’da çocuklar, önemli buldukları pek çok konuyu tartışmaya açtı.

Birbirlerinin görüşlerini saygıyla karşılayan, karşıt görüşlerini ifade eden meclis üyeleri, çocukları ilgilendiren her alanda tespitlerini, eleştirilerini ve çözüm önerilerini sundukları toplantıda, çocuk hakları, hayvan hakları, engelli ve çalıştırılan çocukların haklarını korumaya yönelik 43 yeni karara imza attılar

Başkan Çağın ALADAĞ’ın yürüttüğü Genel Kurul Toplantısının ardından meclis üyeleri, Lösemili Çocuklar Vakfı - LÖSEV’den Kurum Halkla İlişkiler Sorumlusu Macide ERCAN tarafından verilen seminere de katılma imkanı elde ettiler

Lösev’in kuruluş amacı, çalışmaları, yürütülen tedavi süreçleri, bu süreçte gönüllü kişi ve kurumların sağladığı destekler hakkında çocukların yönelttiği sorulara ayrıntılı cevaplar veren Macide Ercan, özellikle, gönüllülük kavramı üzerinde durdu ve Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi Özel Danışmanlık Statüsü’ne sahip bir sivil toplum kuruluşu olarak, 20 yıldır sürdürdüğü çalışmaları anlattı.

Kansere karşı çocuk yaşlardan bilgilenmek gerektiğinin vurgulandığı seminerde, doğru beslenme konusunda da önemli bilgiler aktarıldı.

Seminere çocukların ve gönüllü çalışmalarında yeralmak isteyen velileirln de ilgil büyüktü

Çocuk Meclisi’nin Sekiz yıldır işbirliği içerisinde olduğu LÖSEV’in Köyü’ne, Lösante ve Lösev Okuluna ziyaret edilmesi de yeni dönem planları arasında yeralıyor

ÇOCUK MECLİSİ

GENEL KURUL’DA GÖRÜŞÜLEN KONULAR

  1. Ömer Baki BAYRAK - Basın Yayın Komisyonu    “Engelli Çocuklar İçin Evde Eğitim İmkanları Sağlanması” 
  2. Melek NARGÜLER- Basın Yayın  Komisyonu    “Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılamak Amacıyla, Her Okulun Bir Hayvan Sahiplenmesi Ve Bakımına Uygun Barınak Temin Edilmesi”  
  3.   Azra Melike KARKAÇ- Basın Yayın Komisyonu  “Kimsesiz Çocukların Sorunlarına Çözüm Bulunması Amacıyla Basın Yayın Kuruluşlarının Daha Etkili Yayınlar Yapması”  
  4. İlayda ESİN- Basın Yayın Komisyonu  “Okullarda, Çocuklarla Sohbet Ve Duygularını, Düşüncelerini İfade Etme Saatleri Konulması”
  5. Yusuf Ömer Eyyüboğlu- Basın Yayın  Komisyonu “Çocuk Haber Kanallarının Çoğaltılması”
  6. Zeynep ÇELİKEL - Basın Yayın  Komisyonu  “Her Okula Bir Spor Salonu Yapılması ” 
  7. Beyza Nur Erkoç- Basın Yayın  Komisyonu  “Bütün Okullara Mescit Yapılması”
  8. Umay Doğa DOĞRUER  Basın Yayın  Komisyonu “Okullarımızdaki Etüd Programlarına Katılımı Sağlamak İçin Servislerin Buna Göre Planlanması
  9. Yiğit TANGÜL;  Çocuk Hakları  Komisyonu “Çocuk Meclisi’nin Sosyal Medya Hesaplarının Açılması ” 
  10. Mustafa Eren GÜLER; Çocuk Hakları  Komisyonu “1000 Çocuk Tiyatroyla Tanışıyor Kampanyası Başlatılması
  11. Mehmet KARUSERCİ; Basın Yayın  Komisyonu “Parklara Spor Aktivitesi Sağlayacak Alanlar Yapılması” 
  12. Belinay DURAK; Çocuk Hakları Komisyonu “Ankara’daki Tüm Oyun Parkları İçerisinde Engellilere Yönelik Oyun Alanları Oluşturulması”  
  13. Belinay DURAK; Çocuk Hakları Komisyonu “Ankara’daki Tüm Oyun Parklarında Kitap Kulübeleri Oluşturulması
  14. Taha ŞAHİN; Kültür Sanat Komisyonu ( Kardeşlik Ve Yardımlaşma Komisyonu Üyesi Yağmur Buse Erim ‘le benzer Konulu “Ankara’da Çocuklara Yönelik Atölye Çalışmaları Yapılması Ve Meslek Kulüpleri Açılması” 
  15. Hüseyin Kayacı; Kültür Sanat Komisyonu “Ankara’da, Üyelerimizin Olduğu Okullara Çocuk Meclisi İstek Ve Şikayet Kutuları Konulması”
  16. Serhan Fırat AÇIKBAŞ; Kültür Sanat Komisyonu “Ankara’nın Bütün Semtlerinde Akıllı Çöp Konteynırları Konulması ”  
  17. Doğa Naz ATALAN; Kültür Sanat Komisyonu “Otoparkların, Binaların Altına Yapılması”
  18. Efe Burak SARI - Kültür Sanat Komisyonu “Okullarda Halk Oyunlarının Yaygınlaştırılması”
  19. Ceyda GÜN; Kültür Sanat Komisyonu “Ankara’da Dünya Çocuk Festivali Yapılması”
  20.  Faruk AYTEKİN; Bilim Teknoloji Komisyonu ““Milli Eğitim Okullarında, Programlama Dili Eşliğinde Robotik Kodlama Eğitiminin Ders Olarak Verilmesinin Sağlanması” 
  21. Meyra Nisa KESKİN; Bilim Teknoloji Komisyonu  “Okullarda Daha Çok Sosyal Faaliyet Düzenlenmesi
  22. Su Naz GÖRGEL; Başkanlık Divanı “Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Amatör Spor Kulüplerine Destek Sağlaması Kapsamda Ankara Yelken Kulübü’ne Destek Olması“
  23.  Mehmet Yiğit DEMİR; Bilim Teknoloji Komisyonu “Ankara’daki İmkansızlıkları Olan Ve İhtiyaç Sahibi Okulların Bilim-Teknoloji Konularında Desteklenmesi
  24. Eren YANDAK; Bilim Teknoloji Komisyonu “Ankara’daki Tüm Okullarda Spor Faaliyetleri Arttırılması”
  25. Mert ALPAKAN; Bilim Teknoloji Komisyonu “Ankara’da Okullardaki, Fazla Kitapların Köy Okullarına Gönderilmesi
  26. Selin BULUT; Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu “Toplu Taşımayı Özendirme Çalışmalarının Arttırılması”
  27. Hatice Zeynep OKTAR; Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu “Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyelerinin, Yanlarında Bir Ebeveynle Birlikte Toplu Taşıma Araçlarından Ücretsiz Yararlanmaları”  
  28. Yağmur Müge ANKARALI; Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu “Ankara’da Gelir Seviyesi Bakımından Dezavantajlı Arkadaşlarımıza Yapılan Yardımların Arttırılması”
  29. Utku Ege KAYA; Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu “Ankara’daki Tüm Okullarda Öğrenci Arkadaşlarımızla Aylık Çocuk Esirgeme Kurumlarına Ziyaret Düzenlenmesi”
  30.  Mete AYDEMİR; Kardeşlik Yardımlaşma Komisyonu “Şehrimizde Pet Şişe Kapakları İçin Ayrı Toplama Kutularının Konulması”  
  31. Öykü OKURSOY, Eğitim Komisyonu “Eğitim Saatleri Dışında Yararlı Zaman Geçirebileceğimiz Merkezlerin Açılması”
  32.  Mustafa Utku AYGAR, Eğitim Komisyonu “Öğrenci Servis Araçlarına Geçiş Üstünlüğü Sağlanması Ve Çocuk Sağlığına Uygun Düzenlemelerin Yapılması”
  33.  Elif YILDIZ, Eğitim Komisyonu “İlk Ve Ortaokul Müfredatında Bulunmayan Kodlama Eğitiminin, Ankara Büyükşehir Belediyesi Tarafından Çocuklara Yönelik Eğitimler Kapsamında Verilmesi”
  34.  Dilara BALKIŞ; Spor Komisyonu ( Eğitim Komisyonundan Ece Bayramoğlu Arkadaşımızın da Benzer Konulu  “Herkese Eğitim Eşitliği Sağlanması İçin Kurumların İşbirliği Yaparak,  Çocuk İşçiliğine Çözüm Getirilmesi”
  35.  Ömer ÖZÇELİK;  Spor Komisyonu “Stadyumlarda Çocuk Tribünü Ayrılması”
  36.  Ebrar ÇETİN;  Spor Komisyonu  “Okullara Spor Malzemesi Sağlanması Ve Eksiklerin Giderilmesi“ 
  37.  Elif Su DÖNMEZ;  Spor Komisyon, “Spor Tesislerinde, Temizliğe Daha Çok Önem Verilmesi”  
  38.  Ela Nehir ŞAHİN;  Spor Komisyon “Her Dalda Spor Branşına Uygun Tesisler Yapılması” 
  39.  Rüzgar Bahadır KILINÇ; Çevre Sağlık Komisyon “Engellilerin Ve Ailelerinin; Engelli Hakları, Tedavileri Ve Eğitim Süreçleri Hakkında Bilgilendirmelerine Yönelik Çalışmalar Yapılması”  
  40. Asel Cemrem GÜNER;  Çevre Sağlık Komisyon “Şehrimizde Yağmur Sularının Toplanması”
  41.  İsra Nur TARIM; Çevre Sağlık Komisyon “Okullarda Çocukların Sokak Hayvanları İle İlgili Bilinçlendirilmesi”
  42.  Elif KANTÜR; Çevre Sağlık Komisyon “İklim Değişikliği Etkilerinin Azaltılması Amacıyla, Ağaç Dikme Çalışmalarına Ağırlık Verilmesi”
  43.  Defne SÖNMEZ; Çevre Sağlık Komisyon “Otobüs Duraklarına Ve Otobüslere Çocuklar İçin Oturacak Yer Yapılması