cocuk_meclisi.jpg

“ÇOCUK HAKLARI İNSAN HAKLARIDIR”

ÇOCUKLARIN SESİNE KULAK VERİN…

Komisyon toplantılarını, eğitimleri ve atölyeleri online devam ettiren 25. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, evde de olsak “tatilde değil görevimizin başındayız” dediler ve 20 Kasım Çocuk Hakları günü dolayısıyla evlerinden hazırladıkları pankartlarla mesajlarını ilettiler.

Çocuklar 20 Kasım dolayısıyla gerçekleştirdikleri komisyon toplantılarında da 25 yeni karar aldılar.
Başkanlık Katip Üyesi Su Naz Görgel’in “özellikle pandemi döneminde daha da belirgin hale gelen eğitimdeki eşitsizliğin giderilerek eğitimin ve tüm okulların standart hale getirilmesi”; Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Yağmur Kamacı’nın “Çocuk işçilerin ve sokaklarda çalıştırılan çocukların eğitim haklarından mahrum bırakılmaması ve çocuklara daha iyi şartlar sağlanması”, Spor Komisyonu Başkanı Sahra Nur Koşan’ın “Pandemi süresince online eğitimlerine devam edemeyen maddi imkanları kısıtlı ailelere ücretsiz hızlı internet ve bilgisayar sağlanması”; Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Mustafa Eren Güler “sadece çocukların tedavilerine ayrılmış steril çocuk hastaneleri yapılması“; Eğitim Komisyonu Üyesi Elif Yıldız’ın “Su tasarrufu konusuna daha fazla dikkat çekilesi” ve daha pek çok önemli konuda hazırladıkları önergeleri komisyonlarda oybirliği ile kabul edildi.
Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin maddelerine dikkat çekerek, “çocuk hakları insan haklarıdır” hatırlatmasında bulunan Meclis üyeleri, eşitlik, yaşama - korunma, kararlara katılım ve çocuğun üstün yararı ilkelerinin unutulmaması çağrısında bulundular.

Meclis üyeleri, Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’ın uzak köylerde kısıtlı imkanları olan çocuklara ulaşarak, eğitimlerine sağlamakta olduğu katkılardan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler ve bir kez daha teşekkürlerini ilettiler.