Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Başkent  Ankara’nın yeni  ulaşım politikalarını belirlemek amacıyla düzenlediği “Ankara Ulaşım Çalıştayı” na Çocuk Meclisi üyeleri de davet edildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ‘ın açılış konuşmasını yaptığı Çalıştay’da ikinci sırada 25. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Çağın ALADAĞ da bir açılış konuşması yaptı.

Başkan Yavaş’ın “ulaşım sorununun çözümlenmesinde ortak akıl vurgusu yaptığı konuşmasının ardından söz alan Çağın ALADAĞ;  20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’ne denk gelen bu önemli çalıştayı düzenleyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Belediye Başkanımız Mansur YAVAŞ’a, EGO GENEL Müdürlüğü’müze, bizleri de bu önemli toplantıya davet etme inceliği gösteren değerli büyüklerimize, tüm Meclis üyesi arkadaşlarım adına teşekkür ederim” diyerek başladı. “Hızla büyüyen şehirlerde, bizlere gittikçe sınırlı alanlar kalmakta, düzensiz yapılaşma, yeşil alanların azalması, trafik sorunları, artan araç sayıları ve hız gibi problemlere bağlı olarak,  şehir hayatı bizler için gittikçe tehlikeli bir hale gelmektedir; bu da bizleri ve ailelerimizi endişelendirmekte, sokaklarda özgürce ve güvenle oynayamaz hale gelmekteyiz.  Şehirler biz çocuklar için de yaşanabilir hale dönüştürülmelidir ve büyüklerimizin hazırladıkları her proje, “önce çocuklar” ilkesine göre planlanmalıdır.” dedi.

EGO Genel Müdürü Sayın Nihat ALKAŞ’ın Konuşmasının ve “Ulaşım Politikalarına Genel Bakış” Sunumuyla Prof. Dr. Ala BABALIK’ın sunumunun ardından, Meclis üyeleri Selin BULUT, Rana YUMRUÇALI ve Nur İNAN’a DA söz verildi ve çocuklar, Belediye Başkanı Sayın Mansur YAVAŞ’a, yıllardır yapılamayan bisiklet yolları projesini gerçekleştirmeye verdiği önem için teşekkür ettiler ve Çocuk Dostu Ulaşım vurgusu yaparak, kentsel yaşam içerisİnde çocukların da olduğunun unutulmaması, çocukların görünür olduğu,  kent ulaşımının çocukların güvenliği bakımından büyük önem taşıdığını, düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu ifade ettiler

İlk oturuma ara verildiğinde EGO Genel Müdürü Sayın Nihat ALKAŞ  ve Genel Müdür Yardımcısı                 Sayın Emin GÜRE’yle bir araya gelen Meclis üyeleri, bu önemli günde çocuk görüşüne de yer verdikleri, kendilerine zaman ayırdıkları için teşekkürlerini yinelediler ve  Çocuk Meclisi çevresinin bir pilot bölge olarak değerlendirilerek, çocukların kullanımında olan okul ve benzeri alanlarda da güvenli, renkli, farklı uygulamalara gidilmesini rica ettiler; tüm yetkililere, uzmanlara, hazırlayacakları her projede, “buradan çocuklar da geçecek” diye düşünmeleri tavsiyesinde bulundular.