Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

AKRAN EĞİTİMİNİN ÖNEMİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor

Yaz aylarında da eğitimlere devam eden Çocuk Meclisi’nin 20 üyesi, “Çocuklarla ve Gençlerle İletişim ve İlişkilerini Güçlendirme Eğitim Programı” na katıldılar

Kamu Denetçiliği Kurumu ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF iş birliği ile yürütülen Program kapsamında, çocukların, ergenlerin ve gençlerin haklarını öğrenmelerini, hak ihlallerinde doğrudan başvuru yapabilecekleri kdkcocuk.org hakkında bilgi edinmelerini amaçlayan eğitime katılan Meclis üyeleri, hem bugüne dek Meclis’te kazanmış oldukları  bilgileri pekiştirdiler hem de “akran eğitimcisi olma yönünde bir adım atmış oldular. “Haklarımı Öğreniyorum” eğitimine katılan Meclis üyeleri, edindikleri tüm bilgileri yaşıtlarına ve diğer çocuklara da aktarma ve paylaşma konusunda 1,5 gün devam eden programa büyük bir ilgi ve hevesle katılım sağladılar; Kamu Denetçiliği Kurumu’na, konuları ilgi çekici ve akılda kalıcı biçimde anlatan eğitimcilere, Unicef Türkiye yetkililerine emekleri için teşekkürlerini sundular.

Meclis üyeleri, pandemi süresince ve yaz döneminde de devam eden çalışmalardan duydukları memnuniyeti ifade ederken, 26. Dönem seçimleri için de şimdiden heyecanlandıklarını dile getiriyorlar.