Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

23 NİSAN BAYRAM ÖZEL YAYINI KONUĞU: ÇOCUK MECLİSİ
“Elif Ufluoğlu ile Sivil Etki Programı’nın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel yayın konukları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleriydi.
Kanal5’te 22 Nisan Perşembe Günü canlı olarak yayınlanan programa Çocuk Meclisi 25. Dönem Başkanı Çağın ALADAĞ, Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Mustafa Eren GÜLER ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Yağmur KAMACI ile Meclis İdaresi’nden Psikolog Damla Anter Tikriti katıldılar.
Açılış anonsunu Mustafa Eren Güler’in yaptığı programda çocuklar kendilerini tanıtarak 23 Nisan mesajlarını ilettiler ve programın yapımcı Elif Ufluoğlu’nun sıcak, samimi ve güler yüzlü moderatörlüğünde kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar; canlı yayın heyecanı ile Bayram heyecanını birarada yaşadılar.
Başkan Çağın ALADAĞ; “ATATÜRK “Çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir. Bugünün çocuğunu, yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir." sözleriyle, Ülkenin geleceğini çocuklarda gördüğünü, en güzel şekliyle vurgulamıştır. Hernekadar, salgın sebebiyle evlerimizde olsak ta, Atatürk’ün bizlere duyduğu güveni bir kez daha tüm kalbimizde hissederek, pencerelerimize, balkonlarımıza Türk Bayraklarımızı, çizdiğimiz resimlerimizi asarak, ATA’mıza olan sevgimizi, saygımızı göstermeye ve Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlamaya çağırıyorum tüm kardeşlerimi.” sözleriyle Bayram mesajını ilettikten sonra, Çocuk Meclisi çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve 9-14 yaşları arasındaki tüm çocuklara yeni dönem seçimlerine katılarak seçme seçilme heyecanını yaşamaları için duyuruda bulundu.
Mustafa Eren Güler 23 Nisan mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu tarihi biz çocuklara bayram olarak armağan eden ATA’mızın çizdiği yoldan ayrılmayan bir çocuk, “düşüncelerini ifade edebilen, inandıklarını savunan, başkalarının düşüncelerine saygı duyan” bir Çocuk Meclisi üyesi olarak, tüm çocukların, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi ve Çocuk Meclisi’nin kendisine sağladığı katkıları anlattı ve Kitap kampanyası hakkında bilgi verdi; “Belediye Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ, çocukları çok önemsiyor ve onları yakından ilgilendiren – özellikle de imkanı kısıtlı çocuklar için pek çok şey yapıyor. Elektrik borcu dolayısıyla İnternete bağlanamayan-EBA programlarına katılamayan ailelere destek oluyor; çocuklar için yayınlar hazırlatıyor, İnterneti olmayan uzak yerlere teknik imkanlar götürüyor; bisiklet yolları yapıyor, sosyal yardım alan öğrencilere ücretsiz aylık mobil internet desteği sağlıyor, kendisine çok teşekkür ederiz” dedi.
Yağmur Kamacı, “Çocukların korunması ve çocuklara saygı duyulması gerektiğini vurgulayan; “çocuk meselesi” nin, “çocukların hakları”nın önemini daha o yıllardan ilan etmiş, büyük bir liderdir Mustafa Kemal ATATÜRK. Çocuk hakları alanında ilk uluslararası belge niteliği taşıyan Cenevre Çocuk Hakları Beyannamesi’ni 1928 yılında imzalayan devlet liderleri arasında yer alması da, O’nun bu öncü rolünün bir göstergesidir; Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Çocuklar geleceğindir. Çocuklar geleceği yapacak adamlardır” sözündeki güvene ve umuda layık olmak için çalışıyoruz. “ dedi ve Komisyon çalışmaları hakkında bilgiler verdikten sonra, tavsiye kararları ve önergeler hakkında da açıklamalarda bulundu.
Çocukların Sesi olmak için 25 yıldır çalışmalarını sürdüren Türkiye’nin en köklü ve deneyimli Çocuk Meclisi’nin başvuru ve seçim dönemleri, çalışma prensipleri hakkında bilgiler veren, yerel yönetimlerde çocuk katılımının önemini vurgulayan Damla Anter Tikriti, “çocukları seven ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen, özellikle de pandemi ile daha da görülür hale gelen eğitimdeki eşitsizleri çocuk dostu bir çok uygulamayla gidererek, çok önemli hizmetleri hayata geçiren Belediye Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ’a tüm çocuklarımız adına teşekkür ediyor, bizler de, yaydığı bu umut, güven ve motivasyonla çalışıyoruz” dedi ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı – Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü bünyesinde, pandemi döneminde de çevirimiçi toplantılarla, eğitimlerle, seminerlerle ara vermeden yürüttükleri çalışmaları anlattı; çocuk hakları bilincinin kazandırılmasında Çocuk Meclisi’nin önemini vurguladı.
Çocuklar, Elif UFLUOĞLU’na, bu en güzel bayram dolayısıyla kendilerini davet ettiği için teşekkürlerini sundular, büyük bir keyifle ve hızla akıp giden yayının kendileri için çok anlamlı ve değerli olduğunu da belirttiler.

ÇOCUK MECLİSİ