Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Çocuk Meclisi’nde 24. Yıl Heyecanı

Yeni Bir Dönem Daha Başlıyor

Ankara Büyükşehir Belediye tarafından 23 Nisan 1995 yılında kurulan ve 23 yılı geride bırakan Çocuk Meclisi yeni dönem hazırlıklarını sürdürüyor.

Çocukların “kararlara katılım hakkı”nın en köklü temsilcisi olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 24 yıllık birikimi ve tecrübesiyle çocukların kendilerini de ilgilendiren her konuda görüşlerini, çözüm önerilerini özgürce ifade edebildikleri, tavsiye kararları aldıkları, çocuk haklarını öğrendikleri sorumlu ve aktif bir Meclis olmaya devam ediyor
01-31 Ekim tarihleri arasında devam edecek olan yeni başvuru dönemine ilginin bu yıl da yoğun olması bekleniyor. Başvuru Formalarına, 1 Ekim tarihinden itibaren Çocuk Meclisi’nden, okullardan ve başvuru merkezlerinden ulaşabileceği gibi, Çocuk Meclisi’nin resmi WEB sayfasından da ( https://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/) ulaşılabiliyor. Daha ayrıntılı bilgiye Çocuk Meclisi’nin 431 55 26 No’lu telefonundan ulaşılabilir.
Bu dönemde de daha çok çocuğa ulaşabilmek amacıyla üyelik başvuruları ÇOCUK MECLİSİ, AKYURT AİLE YAŞAM MERKEZİ, SİNCAN ÇOCUK KULÜBÜ, SİNCAN AİLE YAŞAM MERKEZİ ve ÇOCUK KULUBU, BATIPARK ÇOCUK KULÜBÜ, YAHYALAR AİLE YAŞAM MERKEZİ VE ÇOCUK KULÜBÜ, OSMANLI AİLE YAŞAM MERKEZİ, ALTINDAĞ ÇOCUK KULÜBÜ, MAMAK ÇOCUK KULÜBÜ, PLANET AİLE YAŞAM MERKEZİ ve ÇOCUK KULÜBÜ YENİMAHALLE GENÇLİK MERKEZİ, KUŞCAĞIZ AİLE YAŞAM MERKEZİ ve ÇOCUK KULÜBÜ olmak üzere, 12 adrese yapılabilecek.
İlk ve ortaokula devam eden, 9 - 14 yaşlarındaki ( 2005-2010 arası doğumlular) çocuklar, başvuru formlarını teslim ettikleri merkezlerde, 11 KASIM Pazar günü yapılacak üyelik seçimlerinde, kendilerini en iyi şekilde tanıtarak, hem oy toplamak, hem de Meclis’te görev almasını istedikleri çocuklara oy vermek için heyecan dolu, tatlı bir rekabet yaşayacaklar.

Seçimlerin ardından, en çok oyu toplayarak göreve başlayacak olan 150 Meclis üyesi, çalışmalarını Sıhhıye’deki kendine ait müstakil binasında sürdürecekler.

Türkiye’de ve Dünya’da, kendine ait binası olan tek Çocuk Meclisi olma özelliğine de sahip olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde meclis üyeleri, ayda üç Pazar günü komisyon ve genel kurul toplantıları için bir araya gelerek yepyeni kararlara imza atacaklar ve birbirinden renkli faaliyetler gerçekleştirecek; almış oldukları kararlarla büyüklerine ilham vermeye devam edecekler.

Çocuk Meclisi, “Çocukların Güçlü Sesi” olmak yolunda yine çocukların oylarıyla belirlenecek üyeleriyle, geride bıraktığı 23 yılın ardından yeni dönemde Ankara’nın farklı bölgelerinden ve farklı okullarından yeni üyeleriyle buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

24.dnem_bavuru_formu.jpg