cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri, trafik denetimlerinin ikinci gurup çalışmasını da gerçekleştirdi

Çocuk Meclisi 12. Dönem kararı olarak 12 yıldır her dönem uygulanmakta olan denetimleri, ikinci gurup çalışmasıyla,  Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin rehberliğinde Kızılay’da yapıldı.

Çocuk Meclisi üyelerinin, trafik kurallarına dikkati çekmek amacıyla sürdürmekte olduğu çalışmaya 18 Meclis üyesi katıldı. Çocuklar Kızılay’ın yoğun araç ve yaya trafiğine ayrı bir renk ve güzellik kattılar.

25 Nisan Perşembe günü, Çocuk Meclisi’nin Trafik Dedektifleri, yayalara ve araç sürücülerine yine önemli hatırlatmalarda bulundular ve 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edildiğini yinelemiş oldular. Meclis Üyeleri, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" pankartlarını da taşıyarak, bu önemli kampanyaya da dikkatleri çekmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar.

Meclis üyeleri, kurallara uymamaya alışmış sürücülere ve yayalara, yaptıkları ikazlara rağmen duymazdan gelmelerine çok şaşırdıklarını belirttiler ve kaldırımdan inerek beklediklerini, kırmızı ışıkta bile karşıdan karşıya geçtiklerini, yaya geçitlerinde kendilerine göre sağ tarafı kullanmadıklarını, araçların yayalara karşı özenli davranmadıklarını, hala emniyet kemeri takmayan sürücüler olduğunu görmekten de üzüntü duyduklarını vurguladılar

Meclis üyeleri, trafik denetimleri çalışmasında yeralmaktan büyük mutluluk ve heyecan duyduklarını da sözlerine eklediler