Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Çocuk Meclisi’nin 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapıldı

İç Tüzük doğrultusunda hazırlanan Yıllık Çalışma Takvimi’ne göre 16 Haziran Pazar günü, velilerin de katılımıyla gerçekleştirilen 9. Genel Kurul Toplantısında, Meclis üyeleri, hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadılar.

Başkan Ceren HIZLI’nın açılışını yaptığı toplantıda, dokuz önerge okundu ve 24. Dönemde alınan karar sayısı 171’e ulaştı.

Başkanlık Divanı üyelerinin, 24. Döneme ilişkin duygu ve düşüncelerinin ifade ettikleri toplantıda daha sonra, dönem süresince düzenli katılım sağlayan üyelere teşekkür belgeleri, komisyon rehberlerince takdim edildi.

Beş yıl süreyle farklı görevlerde Meclis üyeliğini başarıyla sürdüren Ceren HIZLI, kendisi için hazırlanan plaketini alırken, duygulu anlar yaşandı. HIZLI; Kore gazisi dedesinin de misafir olduğu toplantıda, “ Ben, görev yaptığım bu süre içerisinde gerek hocalarımdan gerek arkadaşlarımdan çok şey öğrendim. Meclis çalışmalarımız çok yoğun ve faydalı bir şekilde geçti.  Her şeyden önce bana inanıp oy veren ve beni bu makama layık gören tüm meclis üyesi arkadaşlarıma,  ihlal edilen çocuk haklarına ilişkin önergeler hazırlayan, katkı sunan üyelerimize ve çalışmalarımızda bizlere katkı sunan idarî amirlerimize, hocalarımıza; gece gündüz demeden, bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ile meclis çalışmamızda büyük emeği geçen Damla hocamıza ayrıca  teşekkür ederim. Sizlerle birlikte çalışmaktan gurur duyuyorum ve Meclisten ayrıldığım için çok üzgünüm. İlk gün, ne kadar tecrübesiz  ve heyecanlı olduğunu hatırlıyorum. Ama zamanla hocalarımızın ve arkadaşlarımın bilgi ve  destekleri ile pek çok tecrübe kazandım;  tecrübe kazandıkça da özgüvenim arttı.  Burada kazandığım deneyimlerimin ardından, artık ilk hedefim TBMM;  yani milletvekilliğidir. Hedefimin  kolay olmadığını biliyorum ama bu Meclis bana, zorlukları nasıl aşacağımı ve seçimi nasıl kazanacağımı  öğretti. Çocuk Meclisi’nden bir Belediye Başkanı bir milletvekili hatta cumhurbaşkanı çıkacağına inancım tamdır ve  bunu başarmak için ihtiyacımız olan şey  sadece inanmak ve çok çalışmaktır. Ben bu hedefe doğru yürüyeceğime burada söz veriyorum” dedi.

Bir Dönem Böyle Geçti slayt sunumunu izlerken, dolu dolu ve hızla geçen 24. Dönem süresince yaşadıklarını, anılarını bir kez daha hatırlayan çocuklar ve veliler, Meclis’in katkılarını, alkışlar ve samimi ifadeleri ile sergilerken, toplantı, tüm üyelerin duygu düşüncelerini ifade ettikleri, şarkılar, türküler söyledikleri, enstrümanları ile maharetlerini sergiledikleri bölüm ile devam etti. Sunuculuğunu Rana YUMRUÇALI ve Nur İNAN’ın yaptığı programda, 16. Dönemden itibaren dört yıl Meclis üyeliği yapmış olan ve üniversite sınavından çıkarak kardeşini izlemeye gelen Sare Yumruçalı da kısa bir konuşma yaptı.

Çocuklar ve veliler daha sonra 4. Kat’ta indiler ve minik ikramları tadarken, bir yandan da dans gurubunun hazırladığı mini gösteriyi izlediler

Meclis Hatırası çerçevesi ile bol bol fotograf da çektiren üyeler, bunun bir veda olmadığını, yeniden bir araya geleceklerine inandıklarını vurguladılar, bol bol sohbet ettiler, müziklerle coştular, tüm bir yılın yorgunluğunu attılar

Programın sonunda pamuk şekerlerini ve patlamış mısırlarını alarak Meclis’ten ayrılan üyeler, şimdiden yeni dönem için heyecanlandıklarını belirttiler. Kimi üyeler gözyaşlarını tutamazken, Meclis’in kendileri için ifade ettiği önemi “biz bir aileyiz ve bu aileden ayrılmak istemiyoruz “ şeklinde ifade ettiler

Çocuk Meclisi, çocuklara yönelik aktivitelerle ve yeni dönem hazırlıkları ile çalışmalarını sürdürecek