cocuk_meclisi.jpg

RAHMİ KOÇ SANAYİ MÜZESİ’NDE TARİHE YOLCULUK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret ettiler
23 kişilik Çocuk Meclisi gurubu, farklı ülkelere ve geçmişten bugüne farklı dönemlere ait, endüstri ve mühendislikle ilgili objelerin ve belgelerinin toplandığı, korunduğu ve sergilendiği bir müze kimliği ile, çocukların büyük beğenisini topladı; çocukla ilk kez geldikleri müzede unutulmaz bir gün geçirdiler
Tarihi 1511 yılına uzanan Safranhan’ın ve Kanunî Sultan Süleyman döneminde 1522–1523 yıllarında yaptırılmış olan Çengelhan ‘ın aslına uygun olarak ve uzun bir restorasyon sürecinin ardından ziyarete açılan Müze’de çocuklar, 1900’erden bugüne Karayolu Ulaşımı, Demiryolu, Raylı Ulaşım, Denizcilik ve Havacılık bölümlerinden, Esnaf Sokağına, Buharlı motorlar bölümünden, oyuncak, tıp ve eczacılık tarihine ışık tutan bölümlerden, geçmiş dönemlerde kullanılan tarım aletlerine, 19-21 yüzyılları kapsayan bebek evi modellemelerinden, tarihe ışık tutan iletişim araçlarına kadar hemen her alanı, büyük bir heyecan, merak, ilgi ve yeryer de şaşkınlıkla incelediler.
Çocuklar Atatürk’ün kullandığı eşyaların olduğu bölümü Atatürk’ün ses kaydı eşliğinde gezerken, 1906 yılında kurulmuş olan Ali Rıza Eczanesi, buharlı gemi modelleri, eski çamaşır ve elektrik süpürgeleri, 1931 Model Ford marka otomobil, Atatürk’ün yazıdğı Geometri Kitabı, minyatür ayakkabılar, dalgıç elbiseleri, 1910 yapımı kırmızı çatılı bebek evi, narkoz cihazı, baskı makinası, çekçek arabası, sinema makinası gibi birbirinden özel parçayı görme fırsatı elde ettiler; Müze’nin katları ve bölümleri arasında adeta kayboldular.
Çocuk Meclisi üyeler, Ankara’nın sahip olduğu tarihi ve kültürel zenginlikleri de Meclis sayesinde tanıyor olmaktan duydukları mutluluğu da ifade ettiler