cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, atık pilleri toplama kampanyası başlattı

Meclis üyeleri, “atık pillerin doğaya verdiği zararları biliyoruz ve herkesin bu konuda çok duyarlı olmasını rica ediyoruz” dediler.

Meclis üyelerinin yoğun ilgi ve desteği ile birikmeye başlayan atık piller, geri dönüşüm için yetkililere teslim edilecek.

Çocuklar, atık pillerin içerisindeki kimyasal maddelerin, doğaya, toprak ve suya, hayvanlara büyük zararlar verdiğini, çevre kirliliği yarattığını vurgulayarak, geri kazanımı mümkün olan pillerin toprağa gömülmemesi, evsel atıkların içine atılmaması ve düzenli olarak biriktirilerek ilgili kurumlara teslim edilmesi için herkese büyük sorumluluk düştüğünü ifade ettiler.