cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri komisyonlarda  pek çok konuyu gündeme getirdiler

Meclis üyeleri 16 Aralık Pazar günü gerçekleşen toplantılarda, 23 Aralık’ta yapılacak Genel Kurul Toplantısı için komisyon tekliflerini hazırladılar ve oyladılar.

Komisyon Başkanlarının da seçildiği toplantılarda heyecan da vardı. Sekiz komisyonun üyeleri kendi aralarından Başkan, Başkan Yardımcısı ve iki de Sözcü belirleyerek, Meclis Başkanlığına sunacakları iç yönetmeliklerini de hazırladılar. Çocuk Hakları’na giriş yapılan toplantıların sonunda tüm üyeler, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin animasyonlarla ifade edildiği kısa filmleri de izleyerek öğrendikleri bilgilerini pekiştiriyorlar.

Çocuklar, toplantılara tam katılım sağlarken, gündeme getirdikleri konularla, bu dönemde de büyüklerine ilham olmaya devam edeceklerinin ilk işaretlerini verdiler.  Komisyon Yönetimleri’nin isimleri şöyle: