Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor

20 Ocak Pazar günü gerçekleştirilen 4. Olağan Genel Kurul Toplantısında gündem yine yoğundu.

Meclis üyeleri Çocukların Sesi olacak 33 yeni önergeyi karara bağladılar ve “kararlarda biz de varız” diyerek, eğitimden, sağlığa, çevreden, çocuk dostu uygulama önerilerine kadar pek çok başlığı ele aldılar, tartıştılar ve görüşlerini bildirdiler.  

Çocuklar toplantı sonrasında, Oyun Alanı’nda, resim çalışmaları da yaptılar. Yarıyıl tatilinde, Çocuk Meclisi’nde renkli ve eğitici faaliyetlerin devam edecek olmasından duydukları mutluluğu dile getiren çocuklar, müze ziyaretlerini sabırsızlıkla beklediklerini ifade ettiler

Meclis üyeleri, Genel Kurul’da misafirlerini de ağırladı. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği’nin Mamak Şubesi sosyal uyum sorumluları  ile Ankara’da eğitimlerine devam eden ve altı yıldır Türkiye’de yaşamakta olan 16 yabancı uyruklu çocuk hem genel kurul toplantısını izlediler hem de Meclis üyeleriyle ve Başkan Ceren Hızlı’yla bir araya geldiler .

Toplantıda söz alan yetkilier, Çocuk Meclisi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini belirttiler ve Meclis Başkanlığı’na “Çocuk Elinden Barış Yarışması”nda ikincilik ödülü kazanan Aliya Muhannad’ın resmini hediye ettiler.