Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem üyeleri, Kızılay’da trafik denetimi çalışması gerçekleştirdi

Çocuk Meclisi 12. Dönem kararı olarak 12 yıldır her dönem uygulanmakta olan denetimlerde çocuklara, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri öncülük ve rehberlik ediyorlar.

Çocuk Meclisi üyelerinin, trafik kurallarına dikkati çekmek amacıyla Güven Park çevresinde sürdürmekte olduğu çalışma, gerek vatandaşlar gerek medya tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor.

19 Nisan günü 24 kişilik bir ekiple Kızılay’a gelen Çocuk Meclisi’nin Trafik Dedektifleri, yaya ve araç trafiğinde hatırlatmalarda bulundular ve renkli görüntüler yarattılar

Araç kullananlara emniyet kemeri kullanılmasının önemini vurgulayan çocuklar, yayalara da önemli uyarılarda bulundular. Yayalara ve araç kullananlara çeşitli trafik kural ve işaretleri ile ilgili sorular da yönelten çocuklar, ihmal edilmemesi gereken kurallarını hem kendileri bir kez daha özümsemiş oldular, hem de büyüklerine önemli hatırlatmalarda bulundular.

Megafonları, pankartları, dur geç işaretleri ile minik polisler, “yetişkinlerin, tüm uyarılara rağmen o an için bile olsa kurallara dikkat etmediklerini, özensiz ve kuralsız hareket ettiklerini görmek bizi üzüyor olsa da, çocukların sesi olan Çocuk Meclisi olarak, bu farkındalık çalışmamızla, polislerimizin çabalarına ufacık ta olsa bir katkı sunmaya devam edeceğiz” dediler.

Meclis Üyeleri, 2019 yılının "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan edildiğini de hatırlatarak, "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" pankartlarını taşıyarak, bu önemli kampanyaya da dikkatleri çekmek için ellerinden geleni yapmaya çalıştılar. Çocuklar Nisan ve Mayıs Ayılarında guruplar halinde denetim çalışmalarını sürdürecekler