cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem Genel Kurul Toplantılarının Beşincisi, 17 Şubat Pazar günü gerçekleşti.

Saat 11.30’da başlayan toplantıda 30 önerge okundu.

Komisyon toplantılarında görüşülüp tartışılan ve oylayarak kabul edilmiş önergeler, Genel Kurul salonunda tüm üyelerin görüşüne sunuldu ve yeni 30 karar daha karar defterine işlendi.

Çocukların, engellilere yönelik ulaşım ve taşımacılık hizmetlerinden, tam gün eğitime geçilmesi, hızlı trenlerin koltuklarına emniyet kemeri konulmasından, çocuk işçi çalıştıranlara yaptırım uygulanmasına kadar pek çok önemli konuda görüş bildiren ve önergeleri oylayan Çocuk Meclisi üyeleri, “kararlarda biz de varız” diyerek, büyüklerine ilham verecek tavsiye kararları almayı sürdürüyorlar.

Anadolu Ajansı’nın da takip ettiği Genel Kurul Toplantısı’nda Meclis üyeleri, çocuk haklarının ve kararlara katılım hakkının temsilcileri olarak, yoğun bir gündemi yine, sevgi ve saygı çerçevesinde tamamladılar.

Meclisin bir sonraki Genel Kurul Toplantısı 17 Mart’ta.

Çocuk Meclisi 24 Yıldır Görevde