cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin ilk olarak 2012 yılında, başlatmış olduğu fidan dikimi çalışmaları her yıl daha da büyük bir ilgi ve hevesle devam ediyor.

T.C. Orman Genel Müdürlüğü Orman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliğiyle ve son dört yıldır da A.O.Ç içerisindeki farklı alanlarda devam eden çalışma, 24. Dönem üyelerinin de katılımıyla bir kez daha gerçekleştirildi; çocukların pek çoğu ilk kez katıldıkları fidan dikim çalışmasından büyük mutluluk duyduklarını belirtirken, 50 kadar çam fidanı diktiler.

Orman sevgisinin, çevreye ve yeşile duyarlığın geliştirilmesi hedefiyle yedi yıldır devam etmekte olan çalışma kapsamında, fidanlarının bir ormana dönüşmesi için 30 yıla ihtiyaç olduğu bilgisini öğrenen Meclis üyeleri,  “artık bizim de dikili bir ağacımız var” ; bu kadar uzun yıllar içerisinde oluşan ormanların korunmasının önemini bir kez daha anlamış olduk dediler