cocuk_meclisi.jpg

ÇOCUK MECLİSİ’NİN BAŞKANIMIZI ZİYARETİ

Çocuk Meclisi 24. Dönem üyelerinden 13 kişilik bir temsilci gurup, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur YAVAŞ’ı makamında ziyaret etti

Meclis üyeleri, kendilerini tek tek tokalaşarak kabul eden Başkan YAVAŞ’a bu yoğun temposu içerisinde zaman ayırması dolaysıyla teşekkürlerini sundular ve duydukları mutluluğu ifade ettiler
24. Dönem Başkanı Ceren HIZLI; beş yılın ardından Meclis’teki son döneminde ve koltuğunu yeni Başkana devretmeden önce kendisiyle tanışmış olmaktan büyük onur duyduğunu ifade etti ve Meclis kararlarının yeraldığı bir dosyayı Başkan YAVAŞ’a takdim etti.
Meclis çalışmaları hakkında genel bilgilendirmelerde bulunan HIZLI, “Çocuk Meclisi, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 12. Maddesi olan “Çocukların Kararlara Katılım Hakkı” nın bir temsilcisidir ve bugüne dek pek çok tavsiye kararı almıştı. Umuyorum ki, sizin teşvik ve talimatlarınızla, aldığımız bu kararlar sadece tavsiye olarak kalmaz, hayata da geçer” dedi. Ceren Hızlı konuşmasında, “Çocuklar Geleceğinizdir” diyen, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün izinden giden bizler, Ülkemize, yaşadığımız kente sorumluluklarımızı bu yaşlardan öğreniyoruz ve. Çocuk Meclisi bu bilincin kazandırılmasında bize büyük katkılar sağlıyor. 25. Yaşına giren Çocuk Meclisi’nde sizin yanımızda olduğunuzu bilmek bize güç verecektir” dedi ve 17 Kasım’da gerçekleşecek olan Mazbata Töreni’nin açılışını yapması ricasında bulundu. Belediye Meclis toplantılarında Çocuk Meclisi’nin de sesinin duyurulmasını çok istediklerini belirten çocuklara Başkan Mansur YAVAŞ’ın “Her ayın ikinci pazartesi günü Belediye Meclisi toplanıyor. Üstelik canlı da yayınlanıyor. Gelin burada önergelerinizi okuyun” cevabı ise büyük bir heyecan yarattı .

Çocukların da kent yönetiminde söz sahibi olmaları gerektiğini vurgulayan Hızlı, “Göreve geldiğinizden bu yana bisiklet yolları, Avrupa Hareketlilik Haftası kutlamaları, otobüslerdeki öncelikli uygulamanız, sokak hayvanlarının korunmasına ilişkin çalışmalarınız, öğrenci evlerine uygulanan su indirimi, daha yeşil ve daha güzel bir Ankara için yürütttüğünüz çalışmaları biz de yakından takip ediyoruz. Emekleriniz için teşekkür ediyoruz” dedi.

Meclis Başkan Yardımcısı Çağın ALADAĞ; Çocuk Meclisi rozetini Başkan YAVAŞ’a takarken, Basın Yayın Komisyonu Başkanı Rana YUMRUÇALI da kendi yaptığı ANKARA temaslı bir resmi Başkan YAVAŞ’a günün anısı olarak takdim etti.
Parklardan, çocuk haklarına, engellilere yönelik hizmetlerden, 20 Kasınm Dünya Çocuk Günü’ne kadar tüm sorularına içtenlikle, detaylı şekilde yanıtlar alan çocuklar, Başkan Mansur YAVAŞ’la gerçekleştiridkleri toplantıdan büyük bir mutlulukla ayrıldılar ve 25. Dönem seçimleri öncesi bu ziyaretin kendileri için çok teşvik edici olduğunu da sözlerine eklediler