Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Çocuk Meclisi’ne Başvurular Tüm Hızıyla Devam Ediyor  

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 01 Kasım tarihine kadar devam edecek olan başvuru dönemine çocuklar büyük bir ilgi gösteriyorlar 

11 Kasım tarihinde 12 adreste yapılacak olan seçimlere, 2005 - 2010 OCAK doğumlu, 9-14 yaş arasındaki çocuklar bireysel ya da okulları aracılığıyla toplu başvuru yapmaya devam ediyorlar. Başvuru Formlarına Çocuk Meclisi’nden, ilk ve orta okullardan, başvuru merkezlerinden ve Çocuk Meclisi’nin resmi web sayfasından, ( Tel: 0312 431 55 26 /    https://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/)  ulaşılabiliyor.

Ankara’daki tüm okullara İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından da duyuruları yapılmış olan 24. Dönem Üyelik Başvuru ve Seçim Dönemi çalışmaları kapsamında, Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin, okullara gerçekleştirdiği tanıtım ve bilgilendirme ziyaretleri devam ederken, bazı okullar da bilgi edinmek ve toplu başvuru yapabilmek amacıyla Çocuk Meclisi’ni ziyaret ediyorlar

Başvuru formlarını teslim ettikleri adreslerde seçimlere katılacak olan çocuklar Seçim Günü’nde, kendilerini en iyi şekilde tanıtarak, hem en çok oyu toplamaya çalışacaklar hem de, Meclis’te görev almasını istedikleri çocuklara oy vererek seçme seçilme heyecanı yaşayacaklar.

Seçimlerin ve oy sayımlarının ardından en çok oyu alarak göreve başlayacak 150 asil üye, tüm çalışmalarını Çocuk Meclisi’nin Sıhhıye’deki binasında sürdürecekler.

Türkiye’de ve Dünya’da, kendisine ait çalışma binasına sahip tek çocuk meclisi olma özelliği de bulunan; çocukların görüşlerini, problemlerini, taleplerini özgürce ifade edebilmeleri, çözüm önerileri geliştirmeleri, geleceğe güvenle bakan yeni nesiller yetiştirilmesi amacıyla kurulmuş olan Çocuk Meclisi 24.dönem üyeleri, ayda üç Pazar günü, seçecekleri komisyonlarda ve genel kurul toplantılarında bir araya gelerek, tavsiye kararları almaya, hazırlayacakları “çocuk görüşü” nü ilgili makamlara ileterek “kararlarda biz de varız” demeye devam edecekler. 

Toplantılar ve karar alma süreçleri kadar, birbirinden renkli faaliyetler de düzenleyen Çocuk Meclisi, çocukları ilgilendiren her konuda “kararlara katılım hakkı” nın çalışkan temsilcileri olarak, 24 yıldır diğer belediyelere de örnek olmaya devam ediyor.