cocuk_meclisi.jpg

ÇOCUK MECLİSİ’NDEN ÇOCUK HAKLARINA İMZA DESTEĞİ

Çocuk Meclisi, UNICEF in imza kampanyasına destek verdi
Çocuk Haklarının 12. Maddesi olan “Kararlara Katılım” hakkının en köklü örneklerinden biri olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Başkan Mansur YAVAŞ’ı ziyaretlerinde de gündeme gelen UNICEF Türkiye ile olan işbirliklerinin bir uzantısı olarak, “EVET. TÜM DÜNYAYI ÇOCUK HAKLARI İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM” İmza kampanyasına destek sözü verdi.
Meclis üyeleri ve çalışanları, Kampanyaya daha çok çocuğun ve yetişkinin destek vermesini teşvik etmek amacıyla gerekli duyuruları yaptı ve http://unicef.org.tr/dunyacocukgunu/ linkine girerek attıkları imzayla ilgili mesajlardan bazılarını paylaştılar.
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nde bir de basın açıklaması yapacak olan Meclis üyeleri, UNICEF Türkiye’nin imza kampanyasının, çocuk haklarının daha iyi anlaşılması ve herkesin bu konuda bilinçlenmesinde farkındalık yaratacağına inandıklarını belirttiler