Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 24. Dönem Başkanlık Seçimleri 18 Kasım Pazar günü Sıhhıye’deki Çocuk Meclisi binasında gerçekleşti

11 Kasım tarihinde 11 adreste gerçekleştirilen ve Ankara genelinde 1623 çocuğun başvurduğu üyelik seçimlerinde en yüksek oyları kazanarak Meclise girmeye hak kazanan 150 çocuk, ilk toplantılarında bu kez Başkanlık Divanı için oy kullandılar.

Toplantı öncesi, üyelerin velilerine Çocuk Meclisi’nin çalışma prensipleri, işleyiş şekli ve faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgiler verildi, merak ettikleri sorular yanıtlandı. Üye ve Komisyon tercih formlarının da dağıtıldığı toplantıda, Başkanlık Divanı ve Komisyonların çalışma şekilleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. 

Genel Kurul Salonu’nda 12.00’de başlayan toplantıyı 23. Dönem Başkanı Buse SERT ve Başkan Yardımcıları Azra Karakaya ile Rıza Solmaz birlikte yürüttüler. Yeni üyelere kendi deneyimlerini ve Meclis tecrübelerini aktaran 23. Dönem Başkanlık Divanı, görevlerini devredecekleri yeni üyelere bu heyecanlı yarışta hem yardım ettiler, hem de heyecanlı bekleyişlerini kolaylaştırmak için büyük çaba sarfettiler.

105 üyenin, Başkan adaylığını açıkladıkları ilk Genel Kurul Toplantısı, heyecanlı, renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. İlk turda üç isim için oy kullanan üyeler, oyların sayılmasını büyük bir sabırsızlıkla beklerken, sıra 24. Dönemin Başkanlık Divanı üyelerinin duyurulmasına geldiğinde ise, heyecan doruktaydı

İki aşamalı seçimlerde 24.Dönem Başkanlığına Hacı Mustafa Tarman Ortaokul öğrencisi Ceren HIZLI seçildi. Oylamalar sonucunda, I. Başkan Yardımcısı olarak Kardeşler Cumhuriyet Ortaokul öğrencisi Azra ERALTAY; İkinci Başkan Yardımcısı olarak Yeni Nefes Koleji’nden Çağın ALADAĞ ile Üçüncü Başkan Yardımcısı olarak Şenlik İlkokulu öğrencisi Tuğçe YALÇINKAYA seçildiler. Birinci Katip Üyeliğe Yalçın Eskiyapan Ortaokulundan Ömer Faruk KUŞÇU;  İkinci Katip Üyeliğe de Özel Hayat İlkokulu’ndan Şara KARAKAŞ seçilirken, 23. Dönem Başkanı Buse SERT Başkanlık koltuğunu Ceren HIZLI’ya rozetini takarak devretti. Gözyaşlarını tutamayan yeni Başkan Ceren HIZLI, tüm üyeleri dinleyerek adaletli bir başkan olmak için çalışacağıma söz veriyorum dedi. Tüm üyeler hep birlikte seçim hatırası fotografları çektirdikten sonra, toplantı sona erdi.

02 ARALIK Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mazbata Töreni’nin ardından 24. dönem tüm hızıyla devam edecek.

Bu dönem Ankara’daki 88 okulun örencilerinden oluşan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, yepyeni tavsiye kararları alarak, “çocuk görüşü”nü büyüklerine iletmeye ve kararlarda biz de varız demeye devam edecekler.


Asil Liste İçin TIKLAYINIZ...