Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi 24. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladılar

Sunuculuğunu Çocuk Hakları Komisyonu  üyesi Mert Can Civil’in yaptığı Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Rana Yumruçalı ve Selahattin Güven Aydın da, İstiklal Marşımızın okunmasına işaret diliyle eşlik ettiler

Mert Can CİVİL; Açılış konuşmasında ”Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün biz çocuklara duyduğu güvenin en güzel sembolü olan bu büyük günün, bizim için anlamı her zaman çok değerli olmuştur ve hep de öyle olacaktır. Çocuk Meclisi üyeleri olarak Ata’mızın bizlere olan güvenini boşa çıkarmayacağız ve daha da çok çalışacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasının 99. Yıldönümünde,  “Çocukların Sesi” olmak için 23 Nisan 1995 yılında kurulmuş olan ve 24 yıldır çalışmalarını azimle sürdüren Çocuk Meclisi’mizin çatısı altında, bu en güzel bayramı şiirlerle, şarkılarla, türkülerle büyük bir coşkuyla kutlayacak olmaktan dolayı büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorum” dedi.

Program, 23 Nisan Slayt Sunumu ve I. TBMM ‘nin açılışını konu alan kısa bir belgeselle devam etti.

Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Uygar Ergenç, yaptığı giriş konuşmasında  “Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalarak iyi birer insan olma yolunda hepimiz tarihimizi bilmeli ve bilimin ışığında yürümeliyiz. Siz değerli arkadaşlarımın ve Ülkemizin tüm çocuklarının bu bilinçle hareket ederek, gelecek nesillere daha güzel, daha yaşanılır bir ülke bırakmak için çalışacağından ve her zaman çağdaş, hukuka ve insan haklarına saygılı, doğayı kucaklayan, eşitlikçi ve Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip bir toplum olmak için gereken şeyleri yapacağından hiç şüphem yok” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen 24. Dönem Başkanı Başkan Ceren Hızlı da, “Dünyada, çocuklarına bayram armağan tek Ülke Türkiye’dir ve tarihimizin bu en önemli dönüm noktalarından birinde, bu eşsiz bayramı tüm dünya çocuklarıyla  paylaşmaktan büyük bir onur ve gurur duyuyorum” dedi.

Şiirler ve şarkılarla devam eden Bayram Kutlamasında, Atatürk Oratoryo gurubu, sergilediği performansla tüm Meclis üyelerinden ve izleyici olarak sıralarda yerlerini alan velilerden büyük alkış topladı.

Programda, 23 Nisan konulu Resim ve Kompozisyon yarışmasında derece girenler de açıklandı ve kendilerine “Çocuklar İçin Nutuk” kitapları ile çeşitli armağanlar takdim edildi. Kompozisyon Yarışmasında ikinciliği,  Spor Komisyonu’ndan Sahra Nur Kusan, Birinciliği ise Kültür Sanat Komisyonu’ndan Yağmur HAYTA alırken, Resim dalında ikinci olan isim Selahattin Güven AYDIN, Birinci ise Rama Yumruçalı oldu.

Çocuklar, çaldıkları enstürmanlar, yazdıkları şiirler ve söyledikleri şarkılarla çoşku dolu, rangarenk bir bayram programı gerçekleştirdiler.

Meclis üyelerine programın sonunda pamuk şekerler ve mısır ikramı yapıldı.

Meclis üyeleri, TBMM’nin kurulduğu bu tarihi günün yıldönümünü, çocuklara armağan edilmiş bu Meclis’te kutluyor olmak çok özel bir duygu dediler ve gelecek senelerde, çeşitli ülkelerden gelen misafir çocukları da Çocuk Meclisi’nde ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını da sözlerine eklediler