cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem Toplantıları ve faaliyet programları tüm hızıyla devam ediyor

Komisyon toplantılarında aldıkları kararları Genel Kurul Toplantısı’nda karara bağlan çocuklar, önemli gördükleri konuları tartışıyor, görüşlerini özgürce ifade ederek karar alma süreçlerini öğreniyorlar. Demokrasi bilincini, tartışma kurallarını, farklı düşüncelere saygılı olmayı, çevresindeki olaylara duyarlık kazanmayı, kendine güvenmeyi, ekip olmayı, birlik beraberlik içerisinde hareket etmeyi öğreniyor.

Ziyaretlerde edindikleri deneyimlerin ve Ankara’da daha önce görme imkanı elde edemediği yerleri tanıma fırsatı da elde etmenin, kendileri için büyük önem taşıdığını ifade eden Meclis üyeleri, Ankara Çocuklarının Sesi olmaya büyük bir hevesle devam ediyor.