Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi geçmiş dönem üyeleri, sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdiler

Geçmiş dönemlerde komisyonlarda ve Başkanlık Divanı’nda görev almış, bugünse liseye devam eden Semih Can Bal, Fatma Damla Şentürk, Kadir Buğra Akpınar; Ayşe Dila Karakaya ve Cihat Karaaslan, komisyon toplantılarını ziyaret ederek, hem yeni üyeleri hem de rehberlerini şaşırttılar, güzel anıların hatırlanmasına fırsat yaratmış oldular.

Geçmiş dönemlere ait tecrübelerini ve kazanımlarını yeni üyelerle paylaşan, Meclis’te geçirdikleri zamanları anlatan üyeler, 23. Dönem üyelerinin sorularını da cevaplandırdılar. Altı yıl süreyle farklı görevlerle Çocuk Meclisi üyeliğine seçilmiş olan ve en son 20. Dönem Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüş olan Semih Can BAL; “ben, okumayı bile Meclis’te öğrendim diyebilirim. Sizler de çok şanslısınız arkadaşlar, kendini ifade edebilen, çocuk haklarını en iyi şekilde anlatan, kendini en iyi şekilde ifade edebilen ve belki de diğer çocuklara kıyasla çok daha iyi konumda olan sizler için Çocuk Meclisi gelecek için çok önemli bir yatırım ve Çocuk Meclisi’nin sayısız yararları var, Meclis’e ve bol bol önergeler hazırlamaya devam edin” dedi. Üç dönem üst üste Başkanlığa seçilen ve görevini başarıyla sürdürmüş olan Ayşe Dila KARAKAYA ise, kendine yöneltilen sorular üzerine, Divan çalışmalarını ve Başkanlık heyecanını dile getirerek, tüm üyelere başarı dileklerini sundu.

23. Dönem üyeleri, ziyaretten duydukları mutluluğu dile getirirken, kendileri de liseye geçene kadar, her dönem seçimlere katılarak bu heyecanı yaşamaya devam etmek istediklerini vurguladılar ve ardından yoğun gündem konularına geçtiler.