Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

anasayfa.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem üyeleri, Dahi Çocuk Ressam Inhu LEE’nin resim sergisini gezdiler.
“Fırça Hayatım, Boya Gözlerimdir. Fırçam Ellerimdir”
13 yaşındaki Koreli sanatçı Inhu LEE’nin eserlerini, rehber anlatımıyla bilgilenerek inceleyen Meclis üyeleri, Paris ve Kore’nin ardından Türkiye’deki bu ilk sergiyi büyük bir ilgi ve beğeniyle gezdiler.
Ararlarında ilk kez bir sergisine gelen çocuklar kadar, ilk kez bir çocuk ressamın sergisini gezme fırsatı elde eden Meclis üyeleri, Inhu Lee’nin benzersiz bir hayal gücüyle ifade ettiği resimlerinden ayrılmak istemediler. Ailesini, gezip gördüğü yerleri, okul hayatını, arkadaşlarını, dinlediği bir müziği, seyahat ettiği bir coğrafyayı ya da çevresini farklı bir gözle ve farklı tekniklerle ifade eden dahi çocuk ressamın eserlerini yakından incelediler, notlar aldılar, Lee’nin duygularını anlamaya çalıştılar. Inhu LEE’nin “Dört Dünya” adlı eserinde de tasvir ettiği Türkiye’yi çok sevdiğini, Kore’de başladığı bir çalışmasını, sergi açılışında geldiği Türkiye’de tamamladığını, halen Paris’te eğitim hayatına devam ettiğini, annesinin hastalığı süresince ürettiği resimlerde iç dünyasını ve endişe de taşıyan duygularını yansıttığını öğrenen çocuklar, kanser tedavisi gören annesini anlattığı ve “bu eseri yapmamın sebebi annem çok hasta ve kötü hissetse de onun sevinçli yüzünü görmek istememdir” şeklinde ifade ettiği “Dans Eden Annem” tablosundan da çok etkilendiklerini ifade ettiler.
Üç yaşında resim yapmaya başlayan LEE’nin 66 adet eseri arasında adeta kaybolan Meclis üyeleri, faaliyet programları kapsamında gerçekleştirdikleri ziyaretlerde çok farklı deneyimler kazandıklarını vurguladılar; Meclis’i her geçen gün çok daha sevdiklerini ifade ederek, bir sonraki döneme şimdiden planlar yapmaya başladılar