Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri Ankara Üniversitesi Çocuk Üniversitesi’nin “Küçük Bahçevanlar” eğitimine katıldılar

Program Yürütücülüğü’nü Prof. Yeşim Okay’ın yaptığı “Küçük Bahçevanlar” dersi için Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü’nde buluşan Meclis üyeleri, Çocuk Meclisi hakkında yaptıkları kısa bir bilgilendirmenin ardından, Sebze Meyve Yetiştirme ve Islahı Bölümünden öğretim görevlilerinin de katılımıyla doğanın içinde sebzeler, süs bitkileri, meyveler hakkında unutamayacakları bir çalışma gerçekleştirdiler.  Armut, ceviz, elma ağaçlarını yakından gören, bunlardan yaprak örnekleri alan, sebze ve meyve arasındaki farkları öğrenen, Fakültenin sera’sını da gezen Meclis üyeleri,  güller ve ortancaların arasında,  renkli ve mutluluk veren farklı bir etkinliğe daha katılma imkanı elde etmiş oldular.  

Toprakla temas eden, domates, patlıcan, biber tohumlarını küçük saksılara diken, onlara ilk sularını veren çocuklar, şehir yaşamı içerisinde uzak kaldıkları doğayla iç içe bir gün geçirdiler ve kendilerine bu özel deneyimleri yaşatan üniversite hocalarına teşekkür ettiler.

Çocuklar, dut ağacının kocaman gövdesine sarılarak doğa sevgisinin önemini ifade etmeye çalışırken, dersin sonunda, Prof. OKAY’ın elinden sertifikalarını da aldılar.

Çocuklar, üniversite ortamında ve akademik yaklaşımla, uygulamalı olarak öğrendikleri bilgilerin çok değerli olduğunu, Çocuk Meclisi sayesinde bugüne dek hiç yaşamadıkları farklı tecrübeler kazandıklarını da sözlerine eklediler.