Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem üyeleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali ÇELİK’i ziyaret etti.

Meclis üyeleri, gerçekleştirdikleri ziyarette hem “bilim, teknoloji” konulu tavsiye kararların yeraldığı “Çocuk Görüşü” dosyasını takdim ettiler; hem de önemli bilgiler edindiler.

23. Dönem Başkanı Buse SERT’in,  “Çocukların Sesi” olmak hedefiyle, kurulduğu günden buyana, çocukları da ilgilendiren her konuyu konuşan, tartışan, kararlar alan Çocuk Meclisi hakkında yaptığı bilgilendirmenin ardından sorulara geçildi.

Bakan Yardımcısı Hasan Ali ÇELİK, Çocuk Meclisi üyelerinin tespitlerini ilgiyle dinledi ve sorularını tek tek, detaylı bir şekilde yanıtladı. Uluslararası bilim teknoloji yarışmalarının Ülkemizdeki tüm çocuklar tarafından duyulamadığı tespitini dile getiren Başkan Buse SERT’in önerisini, okullara yapılacak duyuruların daha etkili ve yaygın hale dönüştürülmesi talebi olarak  not etti.

Rana Yumruçalı’nın “İlk yerli ve milli otomobil” e ait sorusu üzerine, prototipin 2019 yılında hazır olabileceğine ilişkin bilgileri de öğrenme şansı elde eden çocuklar, Türkiye’ye ait yüksek katma değeri olan ürünlerin üretilmesine yönelik Bakanlık çalışmaları hakkında ve  özellikle İlaç-Petrokimya; Gıda, Motorlu Taşıtlar, İletişim-Bilgisayar; Bilişim-Yazılım alanlarında çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini öğrendiler; Milli markalar oluşturulmasının önemine ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Çocuklara bilimin sevdirilmesi ve okulların laboratuar eksiklerinin giderilmesi ile ilgili soruları da yanıtlayan Çelik;  “çocuklarımızın bilim becerilerinin erken yaşlardan itibaren artırılması, çocuklara gözlem-araştırma yapma imkanı tanınması gerektiğine inanıyorum” dedi ve okullarda laboratuar olmamasının ya da laboratuarların kapalı tutulmasının büyük eksik olduğunu belirtti.  Çocukların, “Bilim Merkezlerinin çoğaltılması” na ilişkin taleplerini de not eden Bakan Yardımcısı, her şehirde, nüfusu ile oranlı biçimde projelendirilecek olan, çocuklara deney, gözlem imkanı verecek, çeşitli deney setleri ile teçhizatların bulunacağı yeni bilim merkezleri tesis etmeye yönelik planlamalar hakkında bilgiler verdi.    

Bakanlığın, AR-GE çalışmalarına, yenilikçi araştırma faaliyetlerine desteklerini, TUBİTAK, TUBA; Teknokent çalışmalarını da öğrenen Meclis üyeleri, üstün yetenekli çocuklar, güvenli ürün denetimleri, mühendis kızlar projesi, okullara ilkokuldan başlayarak kodlama derslerini verilmesi gibi konularda Bakan Yardımcısı Hasan Ali ÇELİK’le karşılıklı olarak görüşme fırsatı yakalamaktan duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Çocukların, kendilerini Meclis toplantılarına davetinden de büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı, “görüşleriniz bizler için çok değerli, bugün bu görüş ve önerilerinizi aktarmak amacıyla yaptığınız ziyareti çok değerli buluyorum ve çalışmalarınızdan dolayı hepinizi tebrik ediyorum”  dedi. 

Bakan Yardımcısı Hasan Ali ÇELİK’in, topluma, insanlığa fayda sağlayan, tüm Dünyaya örnek olacak pırıl pırıl Türk Bilim insanlarının yetişmekte olduğu inanç ve temennilerini de dile getirdiği buluşmanın sonunda  hep birlikte fotograflar çektiren Meclis üyeleri, kendilerini sıcak ve samimi bir şekilde, özenle ağırlayan Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Hasan Ali ÇELİK’le gerçekleştirdikleri buluşmadan duydukları mutluluğu bir kez daha ifade ettiler.