cocuk_meclisi.jpg

Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, “Çocuk Polisler Trafik Denetiminde” çalışmasının üçüncüsünü gerçekleştirdi

Kızılay’ın yoğun yaya ve araç trafiğine kısa süreli de olsa renk katan meclis üyeleri, 12 yılı aşkın bir süredir devam etmekte olan çalışmada, emniyet kemeri takmak konusunda hala bilinç eksikliği olduğunu gözlemlediklerini ifade ettiler

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle Güven Park’ta buluşarak yaya ve araç trafiğinde uyulması gereken kuralları hatırlatmak için üç guruba ayrılan çocuklar,   vatandaşlara da çeşitli sorular da yönelterek, trafik işaretlerini ve kurallarını hatırlattılar.

Çocuklar, megafondan yaptıkları uyarılarla, herkesin yaya geçidinin kendilerine göre sağ tarafını kullanmaları, kırmızı ışıkta kaldırımdan inerek beklememeleri konularında hatırlatmada bulundular.