cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, ANKARA İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ile işbirliği içerisinde 11. Dönem’den bu yana devam ettirmekte olduğu trafikte farkındalık çalışmalarını 23. Dönem’e taşıyor olmanın mutluluğunu yaşadılar

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden Başkomiser Fikret GÜNDÜZ’ün sunumuyla gerçekleşen trafik eğitimine meclis üyelerinin ilgisi büyüktü. Meclis üyeleri, her yıl dünya genelinde trafik kazalarısonucu 1,3 milyon insanın hayatını kaybettiğini, 50 milyon insanın ise yaralandığını öğrendiklerinde kahret ve üzüntülerini dile getirdiler.

Denetimler öncesi aldıkları eğitimle, yayalar için güvenli yürüme yerleri, emniyet kemeri kullanımı, araçtan inme-binme yerleri, ön koltuk kuralları gibi, hayati önem taşıyan trafik kurallarını öğrenen çocuklar, edindikleri bilgiler ışığında guruplar halinde çıkacakları denetimlerle, trafik kurallarına uymanın önemine dikkat çekmeye, farkındalık yaratmaya devam edecek.

Soru cevaplar, video sunumları ve örnek vak’a anlatımlarıyla devam eden eğitimin sonunda, Başkomiser Fikret GÜNDÜZ’le fotograf çektiren Meclis üyeleri, “çocuk polisler trafik denetiminde” çalışmasına başlamak için sabırsızlandıklarını ifade ettiler

Çalışmaların Nisan Ayı’nda başlaması planlanıyor