cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi üyeleri, çalışmalarını duyurarak daha çok çocuğa ulaşabilmek amacıyla medya ve sosyal medya araçlarının bilinçli kullanılmasıyla iletişimdeki önemini vurguladıkları komisyon toplantılarında aldıkları kararlarla, kendi hazırladıkları çocuk gazetelerini hazırladılar ve sergilediler.

Çocukların gözünden, kendilerinin önemli buldukları haberlerin, yorumların, yazıların ve oluşturdukları içeriklerin yeraldığı rengarenk gazeteler, çocukların Dünya ve Ülke gündemine olan duyarlılıklarının ile Meclis çalışmalarını yansıtıyor olması anlamında verimli bir çalışma oldu ve arkadaşları kadar veliler tarafından da büyük bir beğeni topladı.

“Çocuk dostu bir medya” gereksinimlerini her fırsatta dile getiren Meclis üyelerinin zevkle gerçekleştirdikleri çalışma, gerek çocukların konulara ilgili, duyarlı, sorumlu ve gözlemci özelliklerini yansıtması gerekse “gazetecilik” mesleğini seçmeyi düşündüklerini ifade edenler için de küçük bir alıştırma niteliğinde idi.