Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri, “Çocuk Polisler Trafik Denetiminde” çalışması gerçekleştirdi.

Çocuk Meclisi’nin 12. Dönem’de alınmış karar doğrultusunda her dönem ve guruplar halinde tüm üyelerin katılımıyla gerçekleşen çalışma, bu kez 23. Dönem üyelerinden 21 kişilik ilk gurupla Kızılay’da gerçekleştirildi.

Çocuklar polis ekipleriyle birlikte, ellerindeki megafonlarla ve dur-geç tabelalarıyla Kızılay trafiğine farklı bir renk katarken, vatandaşların da büyük ilgisiyle karşılaştılar, takdir topladılar ve resim çektirme ricalarını kırmadılar.

Çocuklar, trafik kurallarıyla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleriyle yıllardır devam eden çalışmalarına bir yenisini daha eklemekten mutlu olduklarını ifade ederken, halen tüm uyarılara rağmen kurallara yeterince uyulmadığını görmekten dolayı üzüldüklerini ifade ettiler.

Yayaları, karşıdan karşıya geçerken ve kırmız ışık yanarken kaldırımdan inerek beklememeleri, yaya geçidinden kendilerine göre sağ tarafı kullanarak geçmeleri, trafik ışıklarına dikkat etmeleri konusunda uyaran çocuklar, yönelttikleri sorulara doğru cevap verenlere de ufak hediyeler vererek kuralların önemini hatırlatmaya çalıştılar.

Meclis üyeleri, araç trafiğini de denetledikleri çalışmada, emniyet kemeri takmayan, çocuklarını ön koltuğa oturtanları uyardılar, hayati önem taşıyan kuralların unutulmaması ve daha çok önemsenmesi büyük bir hevesle çalıştılar.

Çocuk Meclisi’nde aldıkları eğitim sonrası bu çalışmayı gerçekleştiren çocuklar, polislerin her gün, her tür koşulda yılmadan emek verdikleri görevlerinin zorluğunu daha da yakından anladıklarını ifade ettiler ve büyüklere “Trafik Kültürü Saygıyla Gelişir” dediler  

Meclis üyeleri, denetimlere Mayıs Ayında da devam edecek.