cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, 112 Acil- Yaşama Yol Ver” seminerine katıldılar

Çocuk Meclisi Genel Kurul Salonunda gerçekleştirilen eğitime, velilerin ve çocukların ilgisi büyüktü.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı “Yaşama Yol Ver !” Medya Kampanyası Koordinatörü  Dr. Umut Özdemir ‘in sunum ve anlatımlarında, 112 Acil’e gelen asılsız aramaların yarattığı olumsuz sonuçlar tüm çarpıcı yönleriyle bir kez daha anlatıldı.

Trafikta ambulans sireni duyulduğunda yapılması gerekenleri, Ambulans çeşitleri ve verilmekte olan hizmetleri, Komuta Kontrol Merkezinde yürütülen çalışmaları ve 112 Acil’in hangi durumlarda aranması gerektiğini anlatan Doktor Umut Özdemir, ambulans ekibinin de katılımıyla, hastanın sedyeyle taşınması aşamalarını uygulamalı olarak gösterdiler.

Velilerin de merak ettikleri konularda yönelttikleri soruları cevaplayan Özdemir, Çocuk Meclisi’nde devam ettirdikleri çalışmaların verimli geçmesinden duydukları memnuniyeti ifade ettiler

Çocuklar daha sonra, Ambulans içerisinde de eğitimlere devam ettiler ve yine hep bir ağızdan “Yaşama Yol Ver” dediler