Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

ÇOCUK MECLİSİNDE MAZBATA HEYECANI

Çocuk Meclisi 23. Dönem üyeleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Mustafa Tuna’nın katıldığı Açılış ve Mazbata Töreni’nde heyecan ve mutluluğu bir arada yaşadılar.

23. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Buse Sert,  Başkan yardımcıları Azra Karakaya ve  Ceren Hızlı Meclis girişinde çiçeklerle karşıladıkları Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr.Mustafa TUNA’nın, açılışta kendilerini yalnız bırakmamalarından duydukları mutluluğu ifade ettiler.

Açılış Törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet KARABAY’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Adnan YUVA, Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan ŞEKER, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İhsan YALÇINKAYA ve 20, 21, 22. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dila Karakaya da katıldı.

Açılışta, İstiklal Marşı’nın Meclis Üyesi Selahattin Güven Aydın tarafından işaret diliyle de sunulması bir ilk oldu ve büyük ilgi gördü.

23. Dönem Çocuk Meclisi Başkanı seçilen Buse SERT toplantıyı açarken, “Çocuklar için yaşanabilir bir dünya, en büyük idealim ve bu yolda biz çocukların önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinde vurguladığı gibi, “Çocuklar, geleceğin güvencesidir. Çocuklar, geleceği yapacak adamlardır”, yeter ki bizlere güvenilsin ve hep arkamızda olunsun” dedi.

Mazbata Törenine geçilmeden önce, Genel Kurul’a getirilen önergeler okundu ve oylandı.  “Büyükşehir Belediyesi Genç Meclisi kurulması” konulu önergeyi II. Başkan Yardımcısı Ceren HIZLI okudu ve önerge oybirliğiyle kabul edildi. Basın Yayın Komisyonu üyesi Lila Omar SAMİ’ nin okuduğu “Belediyemizin çocuklar için çıkarmakta olduğu yayınların görme engelli çocuklar için kabartma harflerle ( Braille alfabesiyle) basılması”  konulu önerge de meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edildi. Basın Yayın Komisyonu üyesi Selahattin Güven AYDIN’ın okuduğu  “engelsiz kaldırım” bilincinin yaygınlaştırılması ve denetimlerin artırılması” konulu önerge de oylanarak oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda söz alan, üç dönem üst üste Başkanlık görevini yapmış olan Ayşe Dila Karakaya “Size verebileceğim en önemli tavsiye emek ve çaba göstermeniz olacaktır. Hem yeni Başkanımız hem de tüm meclis üyelerimiz için belirtmek isterim ki, sevgi - saygı çok önemli ve herkesin birbirine sevgiyle saygıyla yaklaşmasını diliyorum” dedi ve yeni dönemin başarıyla geçmesi dileklerini belirterek, bugüne dek Meclis’te çalışmış olan tüm Başkanlara ve Üyelere teşekkürlerini de ifade etti. Konuşmanın ardından yeni Başkan Buse SERT; Ayşe Dila Karakaya’ya çiçek takdim etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Dr. Mehmet KARABAY’ın çocukların kararlara katılımının temsilcisi olan Çocuk Meclisi’ni çalışmalarından dolayı tebrik ettiği konuşmasının ardından kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa TUNA, “1995 yılında bu Meclis’i oluşturan değerli büyüğümüz Melih Gökçek Başkanıma, bu meclisi oluşturarak sizlerin demokrasiyle tanışması, demokrasiyi yaşaması, demokrasi kültürünüzün gelişmesi noktasında böyle bir çalışmayı başlattığı için özellikle teşekkür ediyorum” dedi ve  “Geçtiğimiz 15 Temmuz hain darbe girişimi esnasında da genç-yaşlı, çoluk-çocuk tüm vatandaşlarımızın, hepimizin meydanlara inip demokrasimize, ülkemize sahip çıkmamızda da bu ve buna benzer çalışmaların etkili olduğunu düşünüyorum” dedi ve çocuklara “Anne-baba ve özellikle de öğretmenlerinize saygıya ve onların taleplerine, verdiği öğütlere iyi dikkat etmeniz gerekir. Çünkü geleceğimiz sizlere emanet. Türkiye’miz daha müreffeh yarınlara, sizlerin sayesinde ulaşacak. Ben şimdi burada görüyorum, gözlerinizden de okuyorum; inanıyorum ki buradan, çok kıymetli bilim adamları, yöneticiler, milletvekilleri, bakanlar ve cumhurbaşkanları çıkacaktır.” şeklinde seslendi.

Çocuk Meclisi’nce  oylanarak kabul edilen “Genç Meclisi” kararına da değinen Başkan Mustafa TUNA;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde, seçilme yaşının 18’e indirildiğini hatırlatarak, Genç Meclisi'nin, Çocuk Meclisi’nden atlayarak TBMM'ye girmeleri için imkan sağlayacağını da sözlerine ekledi.

Çocuk Meclisi üyeleri ile ailelerine, öğretmenlerine ve yetkililere de teşekkürlerini belirten Başkan Mustafa Tuna, "Sizleri de, bu sürece dahil olmanızdan ve cesaretinizden dolayı kutluyorum. Sizler seçilmiş insanlarsınız, seçilmişlere bizim her zaman için saygımız var. Seçilmişler olarak sizleri tekrar kutluyorum” dedi.

Toplantının sonunda Mazbata Töreni’ne geçildi ve Başkanlık Divanı üyeleri mazbatalarını Belediye Başkanı Doç.Dr.Mustafa TUNA ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr.Mehmet KARABAY’ın elinden aldılar.

Çocuklar yeni döneme başlarken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa TUNA’nın yanlarında olmalarından duydukları mutluluğu belirttiler ve hep birlikte hatıra fotografı çektirdiler.