cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi ‘nin genç misafirleri vardı

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Ankara İl Çocuk Hakları üye ve başkanları, Çocuk Meclisi’ni ziyaret ederek, bilgi deneyim paylaşımı gerçekleştirdiler

Çocuk Meclisi’nde üç dönem üst üste Başkan seçilen Ayşe Dila KARAKAYA’nın da bulunduğu toplantıda Karakaya, Çocuk Meclisi’nde kazandıkları bilgi ve tecrübenin çok değerli olduğunu ifade ederek, kendisi gibi artık lise öğrencisi olan ve geçmiş dönemlerde birlikte çalıştığı meclis üyeleri ile birlikte, çocuk hakları başta olmak üzere Meclis’te kazandıkları tecrübeyi daha da ileriye taşımaktan mutluluk duyacağını belirtti; 23 yıllık Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin öncü ve kurucu rolüyle, bugüne dek Ankara’nın farklı bölgelerinden, farklı okullarından gelen 9-14 yaş arasındaki binlerce çocuğa kazandıklarını çok önemli bulduğunu vurguladı. Toplantıda, üç dönem başkan yardımcılığı görevini sürdürmüş olan Merve Erdoğan ile 21. Dönem Komisyon üyesi Cihat Karaaslan da yeraldılar.

Gençler, çocuk hakları için elele çalışmaktan mutluluk duyacaklarını ve akran eğitimlerinin önemini “ekrandan değil, akrandan öğren” şeklinde ifade ettiler ve çocuklar için çocuklarla birlikte pek çok farklı çalışmaya imza atmak için sabırsızlandıklarını belirttiler.