Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Çocuk Meclisi’nin Zabıta Ekipleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin 23. Dönem üyeleri, zabıta oldu!

Çocuk Meclisi’nin 12. Dönemde almış olduğu karar doğrultusunda 11 yıldır devam etmekte olan  “zabıta çocuklar denetimde” çalışmasına  23. Dönem üyeleri de büyük ilgi gösterdiler.

19 kişilik bir ekiple AŞTİ Otogarı Zabıta Merkez Amirliğini ziyaret eden Çocuk Meclisi üyeleri, sordukları her soruyu içtenlikle yanıtlayan Zabıta Şube Müdürü Fikret Taşkıran‘ın güler yüzlü ve sıcak ilgisinden duydukları mutluluğu da ifade ettiler ve zabıta ekipleriyle birlikte katılacakları denetimlerle ilgili detaylı bilgiler öğrendiler.   

Zabıta kıyafetleri içerisindeki Meclis üyeleri, vatandaşlardan da büyük ilgi görürken, vatandaşları memnun etmek amacıyla 7/24 görev yapan ekiplerin, büyük bir sorumluluk ve titizlikle yürütmekte oldukları çalışmaları yakından görme imkanı elde ettiler ve bilinçli tüketici olmanın önemini de kavramış oldular.

Çocuklar, büfe, restoran, pastane gibi gıda satış yerlerini, otobüs işletmelerine ait bilet satış noktalarını ve şehirlerarası hareket planı içerisindeki yolcu otobüslerini ziyaret ederek, dikkat edilmesi gereken konuları uygulamalı olarak tecrübe ettiler. Çocukların, özellikle paketli ürünlerin “son tüketim tarihi” konusundaki dikkati de gözlerden kaçmadı.

Meclis üyeleri, zabıta çocuklar uygulamasının sonraki dönemlerde de aynı heyecanla devam etmesi dileklerini vurguladıktan sonra, kendilerine yardımcı olan zabıta ekiplerine hem misafirperverlikleri hem de verdikleri önemli bilgiler için teşekkürlerini sundular, görevlerinde kolaylıklar dilediler.