cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nin ilk olarak 2012 yılında, Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof.Dr.Veysel Eroğlu’nu ziyaretinde çocukların ricası üzerine verdiği talimatla Gölbaşı’nda tahsis edilen Çocuk Meclisi Ağaçlandırma Alanı’nda başlayan fidan dikimi çalışmaları aynı ilgi ve hevesle büyüyerek devam ediyor.

T.C. Orman Genel Müdürlüğü Orman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliğiyle, dikim için ayırdıkları farklı alanlarda altı yıldır devam eden çalışma, 23. Dönem üyelerinin ilgi ve katılımıyla bir kez daha gerçekleştirildi; çoğu için ilk kez yaşanan bir deneyim olması sebebiyle çocuklar, fidanları dikmek için adeta birbiriyle yarıştılar.

Orman sevgisi, yeşile ve çevreye olan duyarlığın geliştirilmesi hedefiyle yıllardır devam etmekte olan çalışma 23.Dönem Çocuk Meclisi üyelerinin coşkulu ve rengarenk görüntülerine sahne oldu.

Meclis üyeleri, 100 kadar çam fidanı diktikleri alandan ayrılırken, “geleceğin ormanlarına katkı sağlamaktan çok mutluyuz” dediler.