Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

_TRT7154.JPGAnkara Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, TRT Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
TRT Genel Müdürü İbrahim EREN’i ziyaret eden çocuklar, medyaya ilişkin “çocuk görüşü”nü, eleştiri, beklenti ve önerilerini sundular, merak ettikleri konulara ait sorularını yönelttiler.
Çocukları sıcak bir şekilde karşılayan Genel Müdür Yardımcısı Erkan DURDU’nun da hazır bulunduğu toplantıda önce Başkan Buse SERT; Çocuk Meclisi’ni tanıtan kısa bir konuşma yaptı ve ardından Çocuk Meclisi’nin düzenlediği “Çocuk Dostu Bir Medya Hayal mi” Seminer kitapçığını takdim etti.
Çocukların sorularını samimiyetle yanıtlayan Genel Müdür İbrahim EREN; meclis üyelerinin 6.sı İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Çocuk Medyası Konferansı'nın ileri senelerde Ankara’da da düzenlenmesine ilişkin talebini olumlu karşılayarak, değerlendirebileceklerini ve güzel de olacağını fade etti.
Seçmeli ders olarak Medya Okuryazarlığı dersini alamadıklarını ya da pek çok çocuğun bilgisinin de olmadığını ifade eden çocuklara İbrahim EREN; medya okur yazarlığının, çocukların bilinçli birer izleyici olmaları bakımından önemini ve gerekliliğini vurguladı. TRT ÇOCUK yayın ilkeleri hakkında da bilgi edinen çocuklar, Çocuk Meclisi’nin aylık olağan Genel Kurul Toplantılarından diğer çocukların da haberdar olmaları için canlı yayın olmasa da haber yapılabileceği sözünü de bizzat Genel Müdür’ün kendisinden aldılar.
Çocukların, habercilikte tarafsızlık nedir sorusunu da yanıtlayan EREN; “tarafsızlık dengeli olmaktır; haberin tüm yönlerini veren, tüm tarafları dinleyen haber tarafsız haberdir “ dedi.
Meclis üyesi Emine Yoncalık’ın “boyumuza değil gücümüze dayanarak çalışıyoruz” sözüne ve “bu ziyaretin ardından buradaki uyumlu çalışma ortamınızdan o kadar etkilendim ki mesleğimi değiştirme kararı aldım, ben de sanırım bir haberci olacağım” sözleri toplantıya ayrı bir renk kattı. Çocuklar, radyoda çocukların da seslendirme görevi almaları, çizgi film ve diğer çocuk programları ile ilgili yaratıcı fikirlerini TRT ‘ye iletebilmelerine imkan tanınması, çocuklara medyada daha çok görev verilmesine ilişkin taleplerini de ilettiler ve Ankara Çocuklarının 23 yıldır güçlü sesi olmaya çalışan Çocuk Meclisi’nin haberlerinin diğer çocuklara da ulaşması için işbirliği taleplerini dile getirdiler.
Çocuklar 15 Temmuz Haber Stüdyosu'nu, Dış haberler ve Spor servislerini de görmek, çalışmalar hakkında rehber eşliğinde bilgi almak imkanını da elde ettiler.
Çocuklar Toplantının sonunda birlikte fotoğraf çektirdiler ve kendilerine sunulan armağanları aldılar. Bu önemli günde, her durumda ve en zor koşullarda bile çalışarak doğru haber vermeye çalışan habercileri ziyaret ederek en büyük hediyeyi, çocukların kendisinin verdiğini belirten Genel Müdür Eren ve Genel Müdür Yardımcısı DURDU; Çocuk Meclisi ‘ne çalışmalarında başarılar diledi