Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Yoğun programına rağmen çocukları kabul eden Bakan Mehmet Özhaseki ile buluşan Çocuk Meclisi üyeleri, son dört dönemde aldıkları “çevre” konulu tavsiye kararlarının yeraldığı bir de dosya sundular ve Bakanlığın sürdürmekte olduğu çalışmalar hakkında bilgiler edindiler.

Bakan Özhaseki’nin güleryüzlü ve sıcak sohbeti ile devam eden toplantıda Başkan Buse Sert, Komisyon başkanları ve üyeler, Çocuk Meclisi hakkında bilgiler verdiler ve çevre gönüllüleri olarak her zaman göreve hazır olduklarını ifade ettiler.

Meclis üyeleri, çevre bilincinin erken yaşlardan kazandırılması, geri dönüşüm konusunda kişi ve kuruluşların çok daha duyarlı olması gerektiğini vurgularken, bu farkındalığın artması için Milli Eğitim Bakanlığı ve belediyelerle işbirliği içerisinde, dikkat çekici projelerin geliştirilmesi ve uygulanmasının gerekliliğini ifade ettiler. Bakan ÖZHASEKİ; çocuklara ilk etapta Bakanlık binasında başlatılan ve önümüzdeki sene, binlerce çalışanı olan 2500 kadar okul, yurt ve genel müdürlükte uygulamaya girecek geri dönüşüm projesi hakkında bilgiler verirken, Bakanlık binasında atıkları  dönüştürdükleri örnek tesiste her gün 750 kg kadar geri dönüşümün değerlendirilmekte olduğunu, 1 ton kağıt için 17 ağacın kesilmemesi için “sıfır atık” bilincinin çok daha etkili şekilde topluma kazandırılmasının önemini vurguladı, yürütülmekte olan çalışmaları anlattı.

Toplantının sonunda çocuklara, içerisinde zeka oyunları, kitaplar da olan sırt çantaları hediyeleri veren Bakan Özhaseki’ye, Meclis Başkanı Buse Sert, içerisinde Büyükşehir Belediyesi yayınlarının yeraldığı Çocuk Meclisi çantasını günün anısına takdim etti. Ziyaretin ardından resmi tweeter sayfasında Bakan Mehmet Özhaseki’nin “Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi Üyesi miniklerimiz Bakanlığımızı ziyaret ettiler. Çevre konulu tavsiye kararlarını tarafımıza ileten yavrularımızın gözlerindeki ışıltıya hayran kaldım. Biz de tavsiyelerini çalışmalarımızda değerlendireceğiz.” mesajını gören çocuklar çok mutlu oldular ve “Çocukların Sesi” olmak yönünde 23 yıldır “çocuk görüşü” nü iletme fırsatı elde ettikleri bu gibi değerli ziyaretlerin kendileri için çok gurur verici olduğunu dile getirdiler.