Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Asil Üyelerin 18 Kasım’da yapılan seçimlerle belirlenmesinin ardından 26 Kasım Pazar Günü Çocuk Meclisi’nde bir başka heyecan daha yaşandı.

Başkanlık yarışında çocukların ve ailelerinin heyecanlı oldukları kadar iddialı oldukları da hazırladıkları afişlere yansıyordu. İddialı sloganların yeraldığı afişlerle rengarenk olan Meclis Salonu’nda Saat 12.00’deki Veli Bilgilendirme Toplantısı’nın ardından Gündemi “Başkanlık Divanı seçimleri” olan  2. Genel Kurul Toplantısı başladı ve toplantıyı  20,21 ve 22. Dönem Başkanı Ayşe Dila KARAKAYA ile Başkan Yardımcılığı görevini üç dönem devam ettirmiş olan Merve ERDOĞAN yürüttü. Son kez başkanlık divanında yerlerini alan Karakaya ve Erdoğan, çok güzel ve değerli zamanlar geçirdikleri Çocuk Meclisi’nden ayrılıyor olmanın hüznünü yaşadıklarını ifade ederken, yaptıkları konuşmalarla hem yeni meclis üyeleriyle bilgi ve tecrübelerini paylaştılar, hem de başkanlık yarışında başarı dileklerini ileterek, bu görevi yapabileceğine inananların başkanlığa aday olması gerektiğini de vurguladılar. 

104 üyenin, Başkanlık için adaylığını açıkladığı seçimler, yine oldukça uzun, rekabet içerisinde ve heyecanla geçti. 

İlk tur oylamalarda en yüksek oyu alan 12 aday, ikinci tura kaldılar ve bu 12 aday için yeniden oy kullanılarak ikinci turun sonunda yeni Başkanlık Divanı belli oldu. Ayşe Dila Karakaya Başkanlık Görevini Buse SERT’e devrederken, 23. Dönem Başkanlığında başarı dileklerini sundu ve meclis rozetini taktı.

Başkan Yardımcılıkları görevine seçilen Azra Karakaya, Ceren Hızlı ve Rıza Solmaz ile Katip Üyeler Naz Keskin ile Enes Burak Atay, yeni dönem için, yeni görevlerini en iyi şekilde yerine getirme sözü verdiler.

Mecliste görev almak istedikleri komisyonlar için tercih formlarını da dolduran tüm asil  üyeler, 09 Aralık tarihinde gerçekleştirilmesi planlanan 23. Dönem Açılış ve Mazbata Töreni’nin ardından yeni dönem çalışmalarına hızla başlayarak, yepyeni kararlara imza atacaklar.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geride bıraktığı 22 yılın ardından, en çalışkan, en köklü,  kendi meclis binası olan tek Çocuk Meclisi olma fark ve iddiasını geleceğe de taşımak amacıyla, tüm hızıyla çalışmayı sürdürüyor.