cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 23. Dönem çalışmalarında öncelik her zaman çocukların.

23. Dönem komisyon toplantılarına devam eden Çocuk Meclis üyeleri,  hayal ettikleri çocuk dostu bir kent tasarlarken, “çocukların kararlara katılım hakkı” nın en güzel şekliyle uygulandığı Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin de bir çocuk dostu şehir olduğunu belirttiler.

Çocuk Hakları komisyonu üyeleri, hazırladıkları maketler ve resimlerle, olmasını istedikleri ve önemli buldukları detayları kendi bakış açılarıyla yorumladılar. Rengarenk binaları, ulaşılması kolay çocuk hastanesi, çocuk kütüphanesi olan, binaların ve araçların az olduğu bir şehir tasarlayan çocuklar, “Çocuk Meclisi olan şehirlerin sayısı daha çok olmalı, çocukların sesi daha çok duyulmalı” dediler.

Ankara’nın farklı bölgelerinden, farklı okullarından gelerek, çocukların oylarıyla göreve başlayan ve 23 yıldır çocukların sesi olmak için Çocuk Meclisi çatısı altında buluşan çocuklar, kendilerini de yakından ilgilendiren konularda tavsiye kararları almaya, büyüklerine ilham kaynağı olmaya devam ediyor.