cocuk_meclisi_banner_1.jpg

Başvurular Tüm Hızıyla Devam Ediyor

23. Yılına giren Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’ne başvurular tüm hızıyla devam ediyor.

18 Kasım Cumartesi günü yapılacak seçimlere katılım için başvuruların alınmasına devam ediliyor.    Son başvuru 12 Kasım…

9- 14 yaşlar arasındaki ilk ve ortaokul öğrencileri başvurularını 12 ayrı adreste  yapabiliyorlar ( ÇOCUK MECLİSİ Binası; Sincan Çocuk Kulübü;  Sincan Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü; Planet Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Batıpark Çocuk Kulübü; Yenimahalle Gençlik Merkezi; Yahyalar Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Keçiören Çocuk Kulübü; Kuşcağız Aile Yaşam Merkezi ve Çocuk Kulübü; Altındağ Çocuk Kulübü; Mamak Çocuk Kulübü; Pursaklar Aile Yaşam Merkezi Çocuk Kulübü )

Başvuru Formlarına Çocuk Meclisi’nden, Çocuk Meclisi’nin resmi WEB adresinden,  ( https://cocukmeclisi.ankara.bel.tr/ ) okullardan ve tüm başvuru merkezlerinden ulaşılabiliyor. Çocuklar, başvuru formlarını teslim ettikleri adreste seçimlere katılacaklar ve kendilerini en iyi şekilde tanıtarak, hem oy toplamak, hem de Meclis’te görev almasını istedikleri çocuklara oy vermek için seçme seçilme heyecanı yaşayacaklar.

Çocukların çocuklara oy verdiği seçimlerde, en çok oyu alarak göreve başlayacak olan 150 asil üye, çalışmalarını Çocuk Meclisi’nin Sıhhıye’deki binasında yürütüyorlar

Türkiye’de ve Dünya’da, kendisine ait çalışma binasına sahip tek çocuk meclisi olma özelliği de bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi’nde çocuklar, ayda üç Pazar günü, komisyon ve genel kurul toplantıları için bir araya gelerek, çeşitli tavsiye kararları alıyor; pek çok faaliyet gerçekleştiriyorlar.

“Ankara Çocuklarının Sesi“ Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çocukların kararlara katılım hakkının en köklü temsilcisi olarak, çocuk hakları ve çocukları ilgilendiren her konuda sürdürdüğü çalışmalarla diğer belediyeye de örnek oluyor.

ABB ÇOCUK MECLİSİ