cocuk_meclisi.jpg

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi 7. Olağan Genel Kurul Toplantısını 22 Nisan Pazar günü yapıldı

Komisyonlarda alınan kararların Genel Kurul’a sunulduğu ve tüm üyelerin katılımıyla oylandığı toplantıda 16 yeni karar alındı, faaliyet programlarına yönelik öneriler sunuldu.

“Kültür Gezilerinin okullarda derslerin zorunlu bir parçası haline dönüştürülmesi”; “Beden Eğitimi derslerinin yetkililerce denetlenmesi”;  “Çocuk Kitaplarının, basılmadan önce Uzman Psikologlar ya da Türk Dil Kurumu yetkililerince detaylı incelenmesi” gibi daha pek çok konunun görüşüldüğü toplantı son derece verimli geçti.

Çocuklar, günlük hayatta dahil oldukları her konuya ilişkin önergelerini tartıştıkları, görüş ve çözüm önerisi getirdikleri komisyonlarda ve genel kurullarda, eğitimden, sağlığa, çocuk haklarından, medyaya hemen her konuda çocuk görüşünü sunuyor, geleceğin büyükleri olarak çocuk haklarının önemini yakından kavrıyorlar.

23. Dönem çalışma takvimine göre bir sonraki genel kurul toplantı tarihi 20 Mayıs.