Metrica
T.C. Ankara Büyükşehir Belediyesi

cocuk_meclisi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi 23. Dönem Çocuk Meclisi, İç Tüzük gereği ve Yıllık Çalışma Takvimi çerçevesinde son Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirdi

Yoğun ve hızla geçen 23. Dönemin sonunda çocuklar, hem okulların kapanması,  hem de uzun bir yaz tatiline girecek olmanın neş’esi içindeydiler.

Çocuklarıyla birlikte salona gelen velilerin de duygulu anlar yaşadığı toplantıda ilk olarak 23. Dönem Başkanı Buse Sert ve Katip Üye Enes Burak ATAY, duygu ve düşüncelerini ifade ederken, tüm üyeler gibi, dönem sonuna gelmiş olmanın hüznünü dile getirdiler.

“Bir Dönem Böyle Geçti” slayt sunumunda, anıları canlanan, rengarenk etkinliklerin görselleriyle mutlu olan çocuklar, 166 karara imza atmanın da gururu içindeydiler.

23. Dönemin son kararı Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Nisanur Selek’in “Okullardaki kulüp çalışmalarına yeniden hız verilmesi” önergesinin oybirliğiyle kabul edilmesiyle gerçekleştikten sonra, duygu ve düşüncelerin yazılar, şiirler ve konuşmalarla ifade edildiği bölüme geçildi. Sunumları İrem Kabataş ve Rana Yumruçalı yaparken, geçmiş dönemlerde dört yıl üst üste üyeliğe seçilen ve şimdi bir lise öğrencisi olan Sare Yumruçalı’nın da bir konuşma yapması, güzel bir sürpriz oldu.

Çocuklar, bir sonraki dönemde de seçimlere katılmak yönündeki dileklerini ifade ederken büyük bir çoğunluğu da Çocuk Meclisi’nin kendilerine özgüven aşıladığı, yepyeni bilgiler öğrendikleri ve özellikle de çocuk haklarının önemini çok daha iyi kavradıkları şeklinde ifade buldu.

Komisyon toplantılarına düzenli devam eden ve hazırladıkları önerge sayılarıyla örnek teşkil eden üyelere, Komisyon öğretmenleri ve İdareciler tarafından teşekkür Belgeleri sunuldu. Çocuk Meclisi İdarecisi Hilal Özcan Güner’in de bir konuşma yaptığı toplantının sonunda veliler de söz aldı ve Meclis’in kuruluşundan bugüne emeği geçen herkese teşekkürlerini dile getirdiler.

Şarkılarla, fıkralarla da renklenen toplantının sonunda, Çocuk Meclisi Hatırası çerçevesi ile toplu resimler çektirildi. Çocuklar, pamuk şeker ve patlamış mısır ikramlarıyla unutulmaz bir gün daha geçirirken, hem hüzün hem neş’e bir arada yaşandı.