cocuk_meclisi_banner_1.jpg

VELİLELERE “ÇOCUK HAKLARI” SEMİNERİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi 22. Dönem Çocuk Meclisi’nde, bu kez veliler Çocuk Hakları Seminerine katıldılar.

UNICEF Yetkilisi Gençlik Katılımı ve Güçlendirilmesi Sorumlusu Nilgün ÇAVUŞOĞLU’nun Çocuk Meclisi’nde verdiği seminere katılan veliler,  Çocuk Hakları ilkeleri ve çocukların kendilerini de ilgilendiren kararlara dahil olma süreçlerine ilişkin önemli bilgiler edindiler

Seminer öncesi bir de küçük drama etkinliği yapan veliler, katılıma rehberlik eden ilkeler, anlamlı katılım gibi konuları büyük bir ilgi ve karşılıklı soru cevaplarla takip ettiler. Seminerden çok yararlandıklarını ifade eden veliler için seminerin sonunda bir sürpriz hazırlayan meclis üyeleri, çocuk hakları konulu bir gösteri sundular. Açılış konuşmasını Başkan Yardımcısı Merve ERDOĞAN’ın yaptığı gösteri, bir çocuk hakları slayt sunumu ile başladı. Dört ayrı skeç sergileyen çocuklar, Çocukların Eğitim Hakkı, Çocuk Evlilikleri, Oyun Oynama Hakkı ve Kararlara Katılım- İfade Özgürlüğü Maddelerini canlandırdılar ve büyük alkış aldılar.

Çocukların güçlü sesi Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, çocukların kararlara katılım hakkının öncü ve aktif bir temsilcisi olarak, çalışmalarını sürdürüyor